14 Μαρτίου 2013

Tizen: Μεγαλώνει το ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες εκτός της Samsung

H έλευση του Tizen είναι γνωστή σε μας εδώ και και καιρό, μιας και η Samsung φρόντισε να μας το παρουσιάσει κι επίσημα.

 Κάτι που ίσως δεν γνωρίζαμε όμως, είναι πως δεν θα μείνει μονάχα σε συσκευές της εταιρίας.

Σύμφωνα με πηγές από την Ιαπωνία λοιπόν, οι Fujitsu και NEC θα παρουσιάσουν, μαζί με τη Samsung, συσκευές με λειτουργικό Tizen το 2014.

Αρχικά, όπως αναφέρουν οι πηγές, θα είναι διαθέσιμες στην Ιαπωνία ενώ υπάρχουν αμφιβολίες όμως για το αν θα καταφθάσουν και πότε σε Aμερική και Eυρώπη.

 H μόνη Αμερικάνικη εταιρία που ως τώρα φαίνεται να έχει πρόθεση παρουσίασης Tizen συσκευών είναι η Sprint, η οποία είναι και μέλος της ομάδας διαχειριστών του Tizen, μαζί με τις Samsung, Intel, Huawei, Panasonic, Vodafone, Orange, Sprint, SK Telecom και KT.

Oι Fujitsu και NEC συνεργάζονται ήδη από τον περασμένο Aύγουστο με την NTT DoCoMo, με σκοπό την παραγωγή των δικών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για κινητές συσκευές, με όνομα «Access Network Technology Limited».

 Κάτι ανάλογο είχε δοκιμαστεί και στο παρελθόν από τις τρεις παραπάνω εταιρείες - συνεργασία με την Samsung αυτή την φορά- με σκοπό τον περιορισμό των ξένων προμηθευτών, όπως της Qualcomm, κάτι που όμως δεν απέδωσε τελικά.

Βλέπουμε λοιπόν πως το Tizen μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες συσκευές, με σκοπό φυσικά την ενδυνάμωση του στην αγορά. Aν και η Samsung δεν είναι Google φυσικά, χωρίς όμως κάποιος να αποκλείει μια ενδεχόμενη επιτυχία.

[ Via ]