4 Μαρτίου 2013

Ρεκόρ προσέλευσης σημείωσε η φετινή MWC!

Το Mobile World Congress έκλεισε τις πύλες του πριν από μερικές μέρες, με τους επισκέπτες και δημοσιογράφους να μιλούν για μια διοργάνωση πιο μεγάλη και φαντασμαγορική από ποτέ.

Το GSMA έρχεται να επιβεβαιώσει τις εντυπώσεις όσων συμμετείχαν, αναφέροντας ότι στις αίθουσες της Fira Gran Via προσήλθαν περισσότεροι από 72.000 επισκέπτες προερχόμενοι από 200 χώρες, αριθμός ρεκόρ για την συγκεκριμένη έκθεση, με την τετραήμερη εκδήλωση να συγκεντρώνει στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεφωνίας του κόσμου.

Εταιρείες από τον χώρο της αυτοκίνησης, της ιατρικής, της οικονομίας αλλά και στελέχη κυβερνήσεων έκαναν την εμφάνιση τους στα περίπτερα της έκθεσης. Μεταξύ αυτών «καταμετρήθηκαν» περίπου 4.300 διευθυντικά στελέχη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα ρεκόρ του MWC 2013 στην πρώτη μας χρονιά στη Fira Gran Via» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του GSMA, John Hoffman. «Η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας είναι μία από τις πιο ζωντανές και δυναμικές σε παγκόσμιο επίπεδο και η καινοτομία που τρέφει αυτόν τον τομέα παρουσιάστηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο κατά την διάρκεια του MWC. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες, τους εκθέτες και τους χορηγούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της θαυμάσιας εκδήλωσης».

Στο φετινό Mobile World Congress καταρρίφθηκαν μερικά ακόμη ρεκόρ: Σε αυτό συμμετείχαν περισσότερες από 1.700 εταιρείες, παρουσιάζοντας τα προιόντα και τις λύσεις τους σε 94.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακών χώρων. Το event κάλυψαν 3.400 εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και αναλυτές, καλύπτοντας με αναρίθμητα ρεπορτάζ όσα διαδραματίστηκαν στην έκθεση και τα συνέδρια.

Μπορεί το GSMA να αισθάνεται υπερήφανο για τους αριθμούς ρεκόρ του MWC13, όμως το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και η πόλη της Βαρκελώνης, που για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι ικανή να φιλοξενήσει μια γιγαντιαία διοργάνωση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανεξάρτητων αναλυτών, η διεξαγωγή του MWC συνεισέφερε περίπου 320 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία, δηλαδή 19 εκατ. ευρώ περισσότερα από το 2012.

Στην περίπτωση που θέλετε να επισκεφθείτε το επόμενο Mobile World Congress που θα διεξαχθεί στους ίδιους χώρους από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου του 2014, καλό θα είναι να ξεκινήσετε από... σήμερα τις απαραίτητες προετοιμασίες, αφού αργότερα θα διαπιστώσετε ότι θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια ή διαθέσιμο κατάλυμα. Η Βαρκελώνη θα φιλοξενεί τη διοργάνωση τουλάχιστον έως το 2018, αφού το GSMA, μετά από διαγωνισμό, την ανακήρυξε σε παγκόσμια πρωτεύουσα της κινητής τηλεφωνίας (Mobile World Capital).

[ Via ]