31 Μαρτίου 2013

KALI Linux: Ο διάδοχος του Backtrack είναι εδώ! (Video)

Τα εργαλεία σάρωσης ευπαθειών και δοκιμών διείσδυσης είναι το απόλυτο όπλο ενός χάκερ αλλά και του ειδικού της ασφάλειας πληροφοριών.

Το εργαλείο είναι η κοινή προϋπόθεση τόσο για τους white hat όσο και για τους black hat hackers. Έτσι, διανομές Linux που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τέτοιες δοκιμές διείσδυσης είναι πολύ σημαντικές από κάθε οπτική, τόσο της επίθεσης όσο και της άμυνας.

Το Backtrack είναι μια από τις πιο διάσημες διανομές Linux που έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία  για τη διεξαγωγή μιας επιτυχούς επίθεσης στο εκάστοτε δίκτυο / υπολογιστή – θύμα.

Όλοι περίμεναν ότι το Backtrack 6 θα είναι η επόμενη έκδοση του Backtrack 5, όμως η ομάδα Offensive-Security που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα αποφάσισε να αναδιαρθρώσει την τρέχουσα διανομή και ως εκ τούτου κυκλοφόρησε το Kali Linux ως άλλο Backtrack 6.

Το Kali Linux κυκλοφόρησε στα μέσα Μαρτίου του 2013 και σύμφωνα με τους δημιουργούς του είναι πιο σταθερό και πιο ασφαλές ως λειτουργικό σύστημα. Στο επίσημο βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα δίνεται μια γεύση από τις δυνατότητες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη διανομή.


Το Kali Linux είναι διαθέσιμο από την επίσημη ιστοσελίδα με βασικές οδηγίες για την εγκατάσταση και τη χρήση του.




[ Via ]