9 Μαρτίου 2013

Google: Συνεχίζει της απολύσεις στην Motorola Mobility!

Συνεχίζονται οι απολύσεις στην Motorola Mobility, την κατασκευάστρια hardware που εξαγόρασε πριν από αρκετούς μήνες η Google.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Motorola Mobility θα προχωρήσει σε 1.200 απολύσεις εργαζομένων, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού της.

Οι απολύσεις αφορούν προσωπικό της εταιρείας σε ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία και έρχονται σε συνέχεια των 4.000 που έλαβαν χώρα τον περασμένο Αύγουστο, σε μια προσπάθεια της Google να επαναφέρει την Motorola Mobility στην κερδοφορία. Υπενθυμίζουμε πως η Google εξαγόρασε την κατασκευάστρια στα μέσα του 2011 έναντι του ποσού των 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στα τέλη του 2012, η Motorola Mobility απασχολούσε 11.113 εργαζομένους. Κατά το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, παρουσίασε λειτουργικές ζημιές που ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενες από ζημιά 350 εκατομμυρίων δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο του 2012.

«Οι περικοπές αυτές αποτελούν συνέχεια των μειώσεων που ανακοινώσαμε το περασμένο καλοκαίρι.

Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο για τους άμεσα ενδιαφερόμενους εργαζόμενους και έχουμε δεσμευτεί στο να τους βοηθήσουμε σε αυτήν την δύσκολη για αυτούς μετάβαση» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Παράλληλα, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στο προσωπικό της Motorola Mobility πριν από μερικές ημέρες, ανέφερε πως «αν και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τα νέα προϊόντα που ετοιμάζουμε, αντιμετωπίζουμε ακόμη προκλήσεις.

Τα έξοδα μας είναι ακόμη υψηλά, δραστηριοποιούμαστε σε αγορές στις οποίες δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και χάνουμε λεφτά.»

Σύμφωνα με πρόσφατες φήμες, η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο smartphone το οποίο αναφέρεται ως «X Phone», μια συσκευή που φαίνεται πως θα αποτελέσει και την νέα ναυαρχίδα της.

[ Via ]