29 Μαρτίου 2013

Darksiders: Η αποκάλυψη συνεχίζεται... μέσω Crytek

Όπως αποκάλυψαν τα tweets-λαυράκια του David Adams, τέως ιδρυτή της Vigil Games και νυν επικεφαλής της νεοσύστατης Crytek USA, η εταιρία ετοιμάζεται να διεκδικήσει το Darksiders IP στην επόμενη δημοπρασία της THQ, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάϊο.

O Adams δήλωσε ότι θα υπάρξει σίγουρα προσφορά για το franchise Darksiders καθώς το στούντιο της Crytek USA, που αποτελείται από πρώην μέλη της Vigil, πιστεύει πως μετά από 7 χρόνια σκληρής δουλειάς, είναι πιο σωστό για τη σειρά να επιστρέψει εκεί που ανήκει, δηλαδή στα χέρια των δημιουργών της.

Ωστόσο, όλα αυτά έρχονται σε αντιπαράθεση με τις δηλώσεις του Cevat Yerli, αφεντικού της Crytek, ο οποίος στο παρελθόν είχε απορρίψει τη σειρά Darksiders καθώς δεν ταίριαζε στο ύφος της εταιρίας.

Η Crytek USA ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από πρώην μέλη της Vigil Games, όταν η Crytek εξαγόρασε την ομάδα ανάπτυξης στην πρώτη δημοπρασία της χρεοκοπημένης THQ. Τότε, μερικά franchises, μεταξύ των οποίων και το Darksiders, δεν κατάφεραν να βρουν αγοραστή.

[ Via ]