19 Μαρτίου 2013

Επίτροπος της ΕΕ κάνει σκληρή κριτική στις πρακτικές της Apple!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο και να συντονίσει τους κανόνες προστασίας των καταναλωτών δήλωσε η αρμόδια επίτροπος Viviane Reding, αναφέροντας την Apple και τους παραπλανητικούς όρους εγγύησης που προσφέρει στις Ευρωπαϊκές χώρες, σαν ένα παράδειγμα που απαιτεί από την Commission να σκληρύνει την στάση της.

Η Reding είχε ζητήσει με επιστολή της τον περασμένο Σεπτέμβριο, από τους αρμόδιους υπουργούς των 27 χωρών-μελών, να αναλάβουν δράση, μετά το πρόστιμο κατά της Apple από την Ιταλική αρχή για κακή(παραπλανητική) ενημέρωση των καταναλωτών και προσπάθεια πώλησης επί πληρωμή εγγύησης για τα προϊόντα της, αλλά πήρε απάντηση μόνο από 15 χώρες.

Κάτω από τους Ευρωπαϊκούς νόμους, οι καταναλωτές έχουν αυτόματα κατ ελάχιστο 2 χρόνια δωρεάν εγγύηση για τα προϊόντα που αγοράζουν.

Οι τακτικές όμως προστασίας του καταναλωτή διαφέρουν από χώρα σε χώρα και απαιτείται από την Επιτροπή να αναλάβει πιο σημαντικό ρόλο στον συντονισμό της επιβολής των όρων προστασίας υπέρ του καταναλωτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

[ Via ]