26 Μαρτίου 2013

Apple: Προβλήματα στην μπαταριά φαίνεται να προκαλεί έκδοση 6.1.3 του iOS

Η Apple έκανε διαθέσιμο το iOS 6.1.3 στο κοινό την προηγούμενη εβδομάδα, διορθώνοντάς μια τρύπα ασφαλείας που επέτρεπε σε οποιονδήποτε να προσπεράσει το κωδικό πρόσβασης στην οθόνη κλειδώματος με μόλις μερικά tap.

Ωστόσο, η αναβάθμιση δημιούργησε και μερικά προβλήματα. Τώρα, όχι μόνο υπάρχει καινούργιο κενό ασφαλείας που επιτρέπει πάλι σε κάποιον να προσπεράσει το κωδικό πρόσβασης στην οθόνη κλειδώματος, αλλά και κάποιοι χρήστες υποφέρουν από προβλήματα με τη μπαταρία.

Από τη στιγμή που εγκατέστησαν τη καινούργια έκδοση, αρκετοί χρήστες παραπονιούνται τόσο μέσω Twitter όσο και στο Support Communities forum της Apple ότι η μπαταρία τους τελειώνει αισθητά πιο γρήγορα από πριν.

“Χθες το βράδυ αναβάθμισα το iPhone 4S στην 6.1.3 και η μπαταρία τελειώνει πολύ γρήγορα” έγραψε ένας χρήστης. “Μέχρι να κάνω sign in για να γράψω αυτή την ερώτηση από το iPhone μου, έχασα ήδη 13% από τη μπαταρία. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τη μπαταρία και χρησιμοποιώ iPhone από τότε που βγήκε το πρώτο
.”
Υπάρχουν ήδη πάρα πολλοί που έχουν το πρόβλημα και απ’ ότι φαίνεται συμβαίνει εντελώς τυχαία. Δεν έχει να κάνει ούτε με κάποια συγκεκριμένη συσκευή, ούτε με κάποιο πάροχο.

Κάποιοι είπαν ότι κάνοντας hard reset στη συσκευή και ολοκληρώνοντας ένα κύκλο της μπαταρίας κατάφεραν να διορθώσουν λιγάκι το πρόβλημα, αλλά άλλοι που το δοκιμάσαν δεν πέτυχε. Η Apple ακόμα δεν έχει δηλώσει κάτι.

[ Via ]