21 Φεβρουαρίου 2013

NovaThor L8580: Ανεβάζει στροφές στα 3GHz για την MWC 2013!

Νωρίτερα κατά την διάρκεια αυτού του έτους, είδαμε από την ST-Ericsson το τελευταίο της «ισχυρό» τσιπ -βάση των λεγομένων της εταιρίας- το NovaThor L8580 στα 2.5GHz, αλλά η εταιρία μόλις τώρα ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια ακόμη ταχύτερη έκδοση του τσιπ στο ετήσιο συνέδριο MWC 2013.

Αυτοί οι τέσσερις Cortex A9 πυρήνες που «κατοικούν» στο εσωτερικό του NovaThor L8580 θα χρονιστούν στα 3GHz και θα γίνει μια επίδειξη αυτού του τσιπ κατά την διάρκεια του MWC.

Για να μην αδειάσει η μπαταρία των συσκευών που μελλοντικά θα χρησιμοποιούν αυτό το τσιπ, η ST-Ericsson έχει υιοθετήσει το πρότυπο αρχιτεκτονικής στα 28nm χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κατασκευής FD-SOI. Επίσης, η εταιρία έχει κάνει χρήση του ModAp, με το οποίο βελτιστοποιείται κατά πολύ η εκτέλεση των εφαρμογών και ως εκ τούτου τρέχει έως και 35% πιο γρήγορα.

 Το τσιπ έρχεται με την δυνατότητα υποστήριξης για δύο ψηφιακές κάμερες (μέχρι 20MP), HD Voice και LTE. Η GPU θα είναι από την PowerVR SGX544 στα 600MHz.

Φυσικά, το NovaThor L8580 στα 3GHz είναι απλώς ένα πρωτότυπο αυτή τη στιγμή, αλλά ελπίζουμε να υπάρξει θετική εξέλιξη στο όλο ζήτημα.

[ Via ]