3 Ιανουαρίου 2013

Χαμηλές οι πωλήσεις του LG Nexus 4 σύμφωνα με φήμες

Πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό για το Nexus 4, το νέο μέλος της σειράς των Nexus, μια συσκευή που προέκυψε από την συνεργασία των Google και LG.

 Αν και είναι σίγουρο πως πρόκειται για ένα τα πιο πολυσυζητημένα smartphone της χρονιάς που πέρασε, η κυκλοφορία και η διάθεση του στα ράφια των καταστημάτων δεν ήταν μάλλον αυτό που θα περίμενε κάποιος και σε καμία περίπτωση «ευρεία».

Τώρα, χρήστες της συσκευής, χρησιμοποιώντας το IMEI τους και έναν μοναδικό σύνδεσμο από την ιστοσελίδα της LG, υποστηρίζουν πως κατάφεραν να υπολογίσουν πόσα περίπου Nexus 4 κατασκευάστηκαν έως και τα τέλη της χρονιάς που μας άφησε πριν από μερικές ημέρες.

 Έτσι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η LG κατασκεύασε περίπου 70.000 Nexus 4 τον Οκτώβριο του 2012, 90.000 τον Νοέμβριο και 210.000 τον Δεκέμβριο, κάτι που σημαίνει πως έως και τέλη του 2012 είχαν κατασκευαστεί και φτάσει στο εμπόριο κάτι λιγότερο από 400.000 συσκευές.

Αν και η Google δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με τα προαναφερθέντα νούμερα, αξίζει να σημειώσουμε πως η εταιρεία υποστήριζε πριν από λίγες εβδομάδες πως «η συσκευή αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλής και έτσι οι μεταπωλητές αντιμετωπίζουν την τεράστια ζήτηση που υπάρχει για αυτήν» ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος της Google δήλωνε πως η έλλειψη αποθέματος οφείλεται στην LG.

Το σίγουρο είναι πως το Nexus 4 έχει εξελιχθεί σε μια δυσεύρετη συσκευή, κάτι που διαφέρει αρκετά με το τι συνέβαινε με προηγούμενα μοντέλα της σειράς.

[ Via ]