1 Ιανουαρίου 2013

Νέες φήμες για high end smartphone με Tizen από τη Samsung

Σύμφωνα με πηγές από την Ιαπωνία, η Samsung ετοιμάζεται να «αναθερμάνει» τις προσπάθειες της γύρω από την ανάπτυξη του Tizen από τον καινούργιο χρόνο, μιας και έως σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιος ολοκληρωμένος κύκλος ανάπτυξης και παρουσίασης προϊόντων που να υιοθετούν το συγκεκριμένο OS.

Υπενθυμίζουμε πως το Tizen είναι το «ανοικτού» κώδικα λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσει η κατασκευάστρια σε συνεργασία με εταιρείες όπως η DoCoMo και η Vodafone.

Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από την DoCoMo, ένα πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ιαπωνία, η συγκεκριμένη εταιρεία συνεργάζεται με την Samsung πάνω σε ένα smartphone το οποίο θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στο 2013.

Χωρίς να γίνονται γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη συσκευή, η πηγή αναφέρει πως το smartphone αυτό θα είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνία ενώ θα φτάσει και σε άλλες χώρες του κόσμου σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Next Web δεν αποκλείεται η συσκευή αυτή να κάνει μια πρώτη εμφάνιση στην επερχόμενη Mobile World Congress που αναμένεται να λάβει χώρα μεταξύ 25 και 28 Φεβρουαρίου στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Κανείς όμως δεν μπορεί να υπολογίσει το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμη για το καταναλωτικό κοινό, μιας και είναι σχεδόν σίγουρο πως η Samsung θα δώσει προτεραιότητα στην ολοκλήρωση του Galaxy S4, μιας συσκευής που φημολογείται πως θα είναι έτοιμη μέσα στους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς.

[ Via ]

[ Via ]