5 Ιανουαρίου 2013

Η Google μπλοκάρει την πρόσβαση της mobile έκδοσης των Google Maps στα WP8! (Video)

Google vs Microsoft  και το… σήριαλ συνεχίζεται. Όπως ανακάλυψαν ορισμένοι χρήστες που διαθέτουν συσκευές με Windows Phone 7 και Windows Phone 8, η Google δεν επιτρέπει πλέον την πρόσβαση στην web-based έκδοση της εφαρμογής χαρτών της μέσω του ενσωματωμένου Internet Explorer που διαθέτουν οι διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Τι έχει συμβεί;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google «η mobile έκδοση των Maps είναι βελτιστοποιημένη για browsers που χρησιμοποιούν Webkit, όπως ο Chrome και ο Safari. Εφόσον ο Internet Explorer δεν παρέχει συμβατότητα με Webkit, οι συσκευές με Windows Phone δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην mobile έκδοση των Google Maps».

Το «πρόβλημα» έγκειται στο ότι μέχρι και πριν από μερικές ώρες οι συσκευές με WP μπορούσαν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά τους Google Maps μέσω του IE και η ανακοίνωση της Google δεν εξηγεί το γιατί συνέβαινε αυτό. Φαίνεται πως η εταιρεία διόρθωσε κάποιο «bug», αποκόπτοντας όμως έτσι την πρόσβαση στα smartphones της Microsoft.

Έτσι, οι χρήστες ανακατευθύνονται πλέον στην διεύθυνση Google.com/m που αποτελεί την αρχική σελίδα της εταιρείας για mobile συσκευές και όχι τους χάρτες. Και φυσικά, ανεξάρτητη εφαρμογή των Maps για WP δεν υπάρχει (και ούτε προβλέπεται πως θα υπάρξει).

Το γιατί έχει ξεσπάσει αυτός ο «πόλεμος» μεταξύ των δύο εταιρειών είναι κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά δεν αποκλείεται να οφείλεται στο ότι η Microsoft ζητά από τους κατασκευαστές συσκευών Android να πληρώνουν για πατέντες που η ίδια κατέχει. Όπως και να έχει, τελικός χαμένος και πάλι είναι ο καταναλωτής, ο οποίος βλέπει την πληθώρα των επίλογων που διαθέτει να λιγοστεύει.




[ Via ]