20 Δεκεμβρίου 2012

Στη CES 2013 θα δούμε το πολυπόθητο Nokia tablet;

Οι γλώσσες του διαδικτύου λένε πως η Φινλανδική εταιρία δεν θα παρευρεθεί στην φετινή έκθεση CES που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας τον ερχόμενο Ιανουάριο και αντί αυτού θα επικεντρωθεί στην έκθεση MWC 2013 της Βαρκελώνης τον Φεβρουάριο.

Αυτές τις φήμες έρχεται να επιβεβαιώσει ο Doug Dawson, υπεύθυνος τύπου της Nokia ο οποίος μέσω του Twitter δήλωσε ότι: «Εμείς (στην Nokia) δείχνουμε μια μειωμένη προθυμία για προβολή μας σε show το 2013, η Nokia θα είναι παρούσα στην CES με άλλους τρόπους». Το όλο σκεπτικό που «κρύβεται» πίσω από μια τέτοια κίνηση δεν είναι απολύτως σαφές, αλλά σίγουρα υπάρχει κάποια εξήγηση γιατί η Nokia επιλέγει αυτή την τακτική.

Υποστηρίζεται από πολλούς πως η Nokia ακυρώνει τα σχέδιά της για την CES πιθανότατα επειδή ετοιμάζεται για την παρουσίαση ενός τηλεφώνου που θα διατίθεται σε διεθνές επίπεδο. Τι σημαίνει αυτό; Ίσως οι Φιλανδοί να προσπεράσουν την CES, μια κεντρική εμπορική έκθεση που αφορά κυρίως την αγορά των ΗΠΑ, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στην MWC που αποκαλύπτονται συσκευές για όλες τις αγορές του πλανήτη.

Υπάρχει επίσης ένα πιθανό σενάριο πως η Nokia χρειάζεται το επιπλέον αυτό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ CES-MWC, προκειμένου να ολοκληρώσει τις όποιες εργασίες της επάνω στην νέα πρωτότυπη συσκευή της, ώστε να προκύψει ένα άψογο τελικό προϊόν.

H CES έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως μια έκθεση που δεν επικεντρώνεται σε κάτι συγκεκριμένο, καθώς καλύπτει τόσο πολλά και διαφορετικά τμήματα και προϊόντα της τεχνολογίας. Από την άλλη, το MWC είναι ένα συνέδριο-συνάντηση όλων των κατασκευαστών που ασχολούνται ειδικά και μόνο με το ζήτημα της κινητής τηλεφωνίας.

Ακόμη μία φήμη που σχετίζεται με τις πιθανές Nokia συσκευές και είδε το φως της δημοσιότητας, είναι αυτή που υποστηρίζει πως η εταιρία προβληματίζεται με την κατηγορία των tablets και δεν αποκλείεται να δούμε μια αντίστοιχη δική τους πρόταση στις αρχές του 2013 με διαγώνιο οθόνης στις 10 ίντσες. Επιπρόσθετα, στην ίδια φήμη αναφέρεται ρητά πως η Nokia δεν θέλησε να προβεί στην αποκάλυψη του δικού της tablet με Windows RT, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στην Microsoft να ασχοληθεί περισσότερο με το Surface. Μάλιστα, αξιόπιστες πηγές, κάνουν λόγο για επαφές της Nokia με εταίρους hardware - δηλαδή Qualcomm και Compal - για την ανάπτυξη Windows RT συσκευών, κάτι που προκύπτει από έναν κατασκευαστή εξαρτημάτων και τα λεγόμενα του οποίου μεταφέρθηκαν στο DigiTimes. Βάση όλων αυτών των στοιχείων, λογικά ένα νέο προϊόν 10 ιντσών θα είναι έτοιμο μέχρι να ξεκινήσει επισήμως το MWC.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αν οι φήμες είναι αληθινές, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Φεβρουάριο για να δούμε τι πραγματικά ετοιμάζει η Nokia, ενώ θέλουμε να δούμε με ποιον τρόπο θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην CES η Φιλανδική εταιρία.

[ Via ]