8 Ιουλίου 2012

Βουτιά στα κέρδη της HTC για το δεύτερο τρίμηνο του 2012!

Ανακοινώθηκαν από την HTC τα οικονομικά αποτελέσματα της για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 τα οποία, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, παρουσιάζουν πτώση.

Η εταιρία είδε κάμψη στα κέρδη της κατά 58% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, συνεχίζοντας έτσι την «βουτιά» του 70% που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο μετά και την αξιοσημείωτη επιτυχία του Samsung Galaxy SII το 2011. Φαίνεται παράλληλα πως η όποια εμπορική επιτυχία της σειράς One δεν στάθηκε ικανή να επαναφέρει την γνωστή εταιρεία σε ανοδικούς ρυθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, η HTC κατέγραψε κέρδη ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του 2012, σε σχέση με τα 500 εκατομμύρια δολάρια που έφτασαν στα ταμεία της την ίδια περίοδο έναν χρόνο πριν. Αυτά που δείχνουν να αποτελούν αιτία για όλα αυτά είναι οι μειωμένες πωλήσεις στην Ευρώπη, οι οποίες ήταν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι δικαστικές διαμάχες με την Apple οι οποίες οδήγησαν στο προσωρινό «μπλοκάρισμα» εισόδου συσκευών της HTC στις ΗΠΑ.

Το 2011 για την HTC ήταν ήταν μάλλον απογοητευτικό, μιας και είδε πτώση μετά από μια περίοδο υψηλών πωλήσεων (2009 και 2010) βασισμένη στο Android OS. Οι συσκευές του 2011 όμως χαρακτηρίστηκαν ως «περίεργες» και «μπερδεμένες». Η εξαγορά του 51% της «Beats Audio», με κόστος 300 εκατομμύρια δολάρια επίσης δεν κατάφερε να δώσει την ώθηση που αναμενόταν στις πωλήσεις.

[ Via ]