27 Απριλίου 2016

Η Nokia μπαίνει στην αγορά των smartwatches με την εξαγορά της Withings

Μπορεί η Nokia προς το παρόν να μην επανέρχεται στην αγορά των smartphones ωστόσο κάνει μία ουσιαστική στροφή προς τις συσκευές wearable, fitness και Internet of Things.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η φινλανδική εταιρεία σχεδιάζει την εξαγορά της Withings έναντι του ποσού των 170 εκατομμυρίων ευρώ. Η Withings είναι εταιρεία γαλλικών συμφερόντων και ειδικεύεται στην παραγωγή fitness trackers, smartwatches με ικανότητα καταγραφής δραστηριοτήτων, συσκευές καταγραφής της αρτηριακής πίεσης και συσκευές ανάλυσης της ποιότητας του αέρα.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την εξαγορά τόσο του τομέα συσκευών της Withings όσο και τον τομέα εφαρμογών. «Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει κατά το παρελθόν ότι το digital health αποτελεί μία περιοχή στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη Nokia και πλέον αρπάζουμε την ευκαιρία να μπούμε σε αυτή τη μεγάλη και σημαντική αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Nokia, Rajeev Suri.

«Με αυτή την εξαγορά, η Nokia ενδυναμώνει τη θέση της στο Internet of Things με τρόπο που αξιοποιεί την ισχύ του αξιόπιστου ονόματός μας, ταιριάζει με τους στόχους της εταιρείας μας για επέκταση των ανθρώπινων δυνατοτήτων στον διασυνδεδεμένο κόσμο και μας τοποθετεί στην καρδιά μίας πελώριας αγοράς όπου μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων», συμπλήρωσε ο Rajeev Suri.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Nokia η σχεδιαζόμενη εξαγορά ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ θα ολοκληρωθεί με την καταβολή του ποσού σε μετρητά έως το τρίτο τρίμηνο του 2016, αφού βέβαια λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Via Pestaola