23 Απριλίου 2016

Διπλασιασμός του ποσοστού του Android Marshmallow

Το Android Marshmallow διπλασιάζει τα ποσοστά του σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις εγκαταστάσεις του.

Η άνοδος των ποσοστών του Android 6.0 Marshmallow έγινε μετά από την παρουσίαση πολλών νέων μοντέλων από τους διάφορους κατασκευαστές. Το Android Marshmallow έχει παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2015.

 Τα ποσοστά εγκαταστάσεων προκύπτουν από τις συσκευές που μετρά η Google ότι συνδέονται στο Play Store. Τον Μάρτιο του 2016 τα ποσοστά του Android 6.0 ήταν στο 2.3%, ενώ τώρα, ο Απρίλιος έρχεται με ποσοστό 4.6% για τη νεότερη εκδοχή του mobile λειτουργικού συστήματος της Google.

Το Android Lollipop παραμένει το πιο ευρέως διαδεδομένο λογισμικό στο mobile οικοσύστημα της Google με το KitKat να ακολουθεί. Όσο περισσότερες συσκευές κάνουν την εμφάνισή τους στο εμπόριο, καθώς και τα προγράμματα αναβαθμίσεων των παλαιότερων συσκευών αποτελούν παράγοντες που συντελούν στην άνοδο των ποσοστών του Marshmallow έναντι των άλλων εκδόσεων του Android.

Αυτή τη στιγμή, το 73.8% των Android συσκευών τρέχουν μία από τις τρεις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού της Google. Οι παράγοντες που έχουν συντελέσει στον διπλασιασμό των ποσοστών του Android Marshmallow είναι η παρουσίαση ναυαρχίδων από τους μεγάλους κατασκευαστές, καθώς και τα προγράμματα αναβάθμισης των πιο εξελιγμένων μοντέλων των κατασκευαστών, με τη Samsung να πρωτοστατεί σε αυτές τις διαδικασίες.

Via Pestaola