13 Δεκεμβρίου 2013

Η Microsoft προσεγγίζει την Samsung για να βγάλει νέο Windows Phone;

Τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται πως πληθαίνουν οι φήμες γύρω από τα Windows Phone και τη Microsoft. Αρχικά, μάθαμε πως η εταιρεία σκέφτεται να διαθέσει δωρεάν το mobile λειτουργικό της σύστημα στους κατασκευαστές, σε μια προσπάθεια να τους «δελεάσει», ενώ στη συνέχεια ακούσαμε πως υπάρχει ενδεχόμενο κατάργησης του Modern UI (ή Metro, όπως είχε γίνει γνωστότερο) με τα Windows Phone 9.

Τις τελευταίες ώρες, φημολογείται κάτι ακόμα: Πως η Microsoft προσφέρει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να πείσει τη Samsung να παρουσιάσει και άλλα mobile προϊόντα εξοπλισμένα με Windows Phone.

Για ακόμη μια φορά, όπως συνέβη και με την φήμη για κατάργηση του Metro UI, η συγκεκριμένη αναφορά προέρχεται από τον Eldar Murtazin, γνωστό «leaker» θεμάτων τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον Murtazin, η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις με τη γνωστή κατασκευάστρια από την Κορέα, ούτως ώστε να συνεχίσει αυτή την ενασχόληση της με τα Windows Phone, προσφέροντας της μάλιστα, για αυτόν το σκοπό, το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σαν «βοήθεια».

Μα τέτοιου τύπου υποστήριξη κατασκευαστών από τη Microsoft δεν είναι κάτι καινούργιο, μιας και είχε δοθεί στη Nokia το ίδιο ποσό (250 εκατομμύρια δολάρια για ένα χρόνο, κάθε τρίμηνο) όταν αυτή υιοθετούσε για πρώτη φορά τα Windows Phone. Φυσικά, κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η εξέλιξη των συγκεκριμένων συζητήσεων μεταξύ Microsoft και Samsung, ούτε άν όντως αυτές λαμβάνουν χώρα.

Και φυσικά, εάν υπάρχει μια τέτοια εξέλιξη, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι, από εδώ και πέρα, η πορεία της Samsung στην αγορά των Windows Phone, καθώς είναι σαφές πως η εταιρεία έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της προς το Android (και το Tizen), παρουσιάζοντας ελάχιστα προϊόντα με Windows Phone.

[ Via ]