2 Δεκεμβρίου 2013

Amazon Prime Air: Παράδοση μέσω drone! (Video)

Στην Αμερικάνικη εκπομπή 60 Minutes, ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Bezos εξέπληξε τον συνομιλητή του Charlie Rose αποκαλύπτοντας ένα νέο ερευνητικό project για παράδοση πακέτων μέσω ιπτάμενων drone. Το όνομα αυτού Prime Air.

Αυτή η μελλοντική πρωτοβουλία της Amazon θα χρησιμοποιεί drone οκτώ πτερυγίων για να πετάει τις παραγγελίες κατευθείαν στην πόρτα των πελατών μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Ο Bezos είπε στους δημοσιογράφους ότι προσδοκά ότι το έργο αυτό θα μπορούσε να γίνει εφικτό μέσα στα επόμενα 4 με 5 χρόνια (το οποίο εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του ρυθμιστικού φορέα των ΗΠΑ FAA σχετικά με τα drones).

Η Amazon δεν άφησε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS να μάθει τα νέα πρωτού τα αποκαλύψει ο Bezos στον "αέρα" και αυτό μεγάλωσε την έκπληξη του παρουσιαστή Rose ("δεν είχα ιδέα ποιος είναι ο σκοπός του με την πρώτη ματιά", παραδέχτηκε ο ίδιος).

 Σύμφωνα με το CBS, ο Bezos έκανε χαβαλέ με τους παραγωγούς του προγράμματος λέγοντάς τους ότι "εάν μαντέψετε τι είναι τότε... θα σας δώσω την μισή περιουσία μου και θα σας στείλω στο Vegas", έτσι ώστε να δυναμώσει περισσότερο το πόσο "απίστευτο" είναι. Η ερωταπαντήσεις (FAQ) της Amazon για το έργο ξεκινάν με μία απλή ερώτηση: είναι επιστημονική φαντασία;

Μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά είναι αληθινό. Από την άποψη της τεχνολογίας, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην εμπορική διάθεσή της μόλις οι απαραίτητοι κανονισμοί εφαρμοστούν. Η Federal Aviation Administration (FAA - ο ομοσπονδιακός ρυθμιστής για την αεροπλοϊα των ΗΠΑ) εργάζεται ήδη στον κανονισμό για τα μη-επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα.





 [ Via ]