15 Νοεμβρίου 2013

Snapchat: Μέσα στο παιχνίδι εξαγοράς και η Google!

Eνώ η είδηση ότι η Facebook επιχείρησε να εξαγοράσει την εταιρία που κατέχει την δημοφιλή εφαρμογή messaging Snapchat για τρία δισεκατομμύρια δολάρια κάνει τον γύρο του κόσμου, νέες πληροφορίες φέρνουν ακόμα ένα μνηστήρα στο παιχνίδι.

Ο λόγος γίνεται για τον έτερο τεχνολογικό κολοσσό, την Google.

Η Google προέβη σε μια ακόμα πιο ιλιγγιώδη προσφορά εξαγοράς, προσφέροντας ούτε λίγο ούτε πολύ τέσσερα δισ. ευρώ!

Οι πληροφορίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από ένα tweet του ιδρυτή του site "GigaOm", Om Malik, ενώ ήρθε το Valleywag να συμπληρώσει με περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το Valleywag, περίπου την ίδια χρονική στιγμή με την προσφορά του Facebook, (πριν από μερικές μέρες, σύμφωνα με την Wall Street Journal)  ο Evan Spiegel, 23χρονος CEO της Snapchat δέχτηκε μια ακόμα υψηλότερη προσφορά από την Google, την οποία απέρριψε, παρά την πρόθεση της εταιρίας για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

Κανείς δε μπορεί να τον αδικήσει ωστόσο με τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς με τους οποίους αναπτύσσονται οι λογαριασμοί της εταιρίας, οι οποίοι κάνουν τον Spigel να ελπίζει βάσιμα σε μεγαλύτερες προσφορές.

Εάν η Google κατάφερνε να αποσπάσει το περιβόητο “yes” οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατηρούσε το Snapchat ως αυτόνομη εφαρμογή όπως έχει γίνει με το Instagram που ανήκει στην Facebook.

[ Via ]