2 Νοεμβρίου 2013

Δεν έχουν τελειωμό τα σκάνδαλα του NSA σχετικά με παρακολουθήσεις σε γνωστές εταιρείες τεχνολογίας!

Την οργή τους για τις ενδεχόμενες υποκλοπές σε κέντρα δεδομένων τους από την αμερικανική NSA εξέφρασε η Google. Σύμφωνα με τον David Drummond, επικεφαλή επί νομικών θεμάτων στη Google, η εταιρεία «ανησυχούσε από καιρό για την πιθανότητα τέτοιου τύπου υποκλοπών» και δεν έδωσε στην αμερικανική κυβέρνηση πρόσβαση στα συστήματα της.

Συμπλήρωσε δε, πως «είμαστε εξοργισμένοι με το σημείο στο οποίο φαίνεται να έχει φτάσει η κυβέρνηση για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά μας δίκτυα, κάτι που υπογραμμίζει την ανάγκη για επείγουσες μεταρρυθμίσεις».

Εκπρόσωπος της Yahoo τόνισε με τη σειρά του πως «έχουμε θεσπίσει αυστηρούς ελέγχους για να προστατέψουμε την ασφάλεια των κέντρων δεδομένων μας και δεν έχουμε δώσει πρόσβαση σε αυτά στην NSA ή σε άλλη κυβερνητική υπηρεσία».

Τι ακριβώς έχει συμβεί όμως και η Google εκφράζει τον θυμό της απέναντι στις τακτικές που φαίνεται να ακολουθεί η αμερικανική κυβέρνηση, με τη Yahoo να αναγκάζεται και αυτή να εκδώσει ανακοίνωση πάνω στο θέμα;

Όλα ξεκίνησαν από άρθρο της Washington Post, το οποίο βασιζόταν σε έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο Edward Snowden, γνωστός από τη διαρροή πληροφοριών γύρω από το PRISM, αλλά και από συνεντεύξεις αξιωματικών με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο, η NSA έχει εισχωρήσει σε κόμβους που συνδέουν μεταξύ τους τα διάφορα κέντρα δεδομένων που διαθέτουν ανά τον κόσμο Google και Yahoo, συλλέγοντας πληροφορίες από εκατομμύρια λογαριασμούς παγκοσμίως (που δεν ανήκουν όλοι σε Αμερικάνους πολίτες).

Το υπόλοιπο άρθρο θα το βρείτε στο Myphone