11 Νοεμβρίου 2013

Microsoft: Ετοιμάζει support center στην Ελλάδα

Να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα σχεδιάζει η Microsoft σε συνεργασία με την Τeleperformance.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Microsoft σε κοινοπραξία με την Teleperformance, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στη χώρα μας, θα δημιουργήσουν κέντρο υποστήριξης (support center) των προϊόντων της Microsoft.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για απασχόληση εκεί 550 ατόμων με εξειδίκευση στην τεχνολογία. Οι υπηρεσίες – υποστήριξη που θα παρέχει το κέντρο αυτό θα καλύπτει τα προϊόντα της Microsoft σε περίπου 30 χώρες.

Όπως εκτιμάται οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν την αμερικανική εταιρεία στην παραπάνω απόφαση είναι το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό καθώς και οι υποδομές που διαθέτει η Teleperformance η οποία είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών Contact Center Outsourcing. Στην Ελλάδα έχει παρουσία από το 1989 ενώ διαθέτει τρία contact centers και εξυπηρετεί καταναλωτές σε 29 διαφορετικές χώρες.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της διευθύνουσας συμβούλου της Microsoft Ελλάς Πέγκυς Αντωνάκου, χωρίς να δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα, πιθανότατα ενόψει των επίσημων ανακοινώσεων.

[ Via ]