19 Ιουνίου 2013

7 Gadgets για το απόλυτα δικτυωμένο σαλόνι


Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά από τα καλύτερα και αγαπημένα μας gadgets για να έχετε πραγματικά ένα δικτυωμένο σαλόνι!

Roku



To Roku παραμένει μία από τις βασικές αξίες όσο αναφορά την διασκέδαση στο σπίτι. Ξεκινώντας από την τιμή των 49,99$ προσφέρει στους χρήστες του εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως Hulu Plus, Netflix, HBO Go, Amazon Instanti Video και δεκάδες άλλες υπηρεσίες στην μεγάλη οθόνη σας.

Έχει πωλήσει ήδη 5 εκ. συσκευές τα τελευταία 5 χρόνια. Παρόλο που ο προσανατολισμός του ήταν προς το streaming του περιεχομένου έχει επεκταθεί σημαντικά και σε άλλους τομείς 

Apple TV

όπως και το Roku το Apple TV υποστηρίζει το Netflix και το Hulu Plus. Υποστηρίζει ακόμα Youtube το Vimeo MLB.tv αλλά και το NBA TV.  Επιπρόσθετα μπορείς να έχεις πρόσβαση στο iTunes Store σου. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επερχόμενη release του iOS 7 θα υπάρχει υποστήριξη για third-party game controllers . Έτσι οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να παίξουν iOS games στο Appl TV χρησιμοποιώντας φυσικά controls.



XBox 360 & Playstation 3



Τόσο η Sony όσο και η Microsoft προετοιμάζονται για την εμπορική διάθεση των next-gen κονσολών τους, χωρίς να σημαίνει οτι οι προηγούμενες έχουν βρεθεί στο περιθώριο.






To xbox360 και το Playstation 3 εκτός από το να υποστηρίζουν video games μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως media stations.Παρόλα αυτά ο σχεδιασμός των νέων κονσολών θα είναι ακόμα πιο στοχευμένος στην ανάπτυξη της διασκέδασης στο σπίτι αλλά και στο high-end gaming.





GamiStick & OUYA

Το 2012 ήταν μεγάλη χρονιά για το Kickstarter ειδικά όσο αναφορά τις κονσόλες.



Το περσινό καλοκαίρι, η Ouya μάζεψε περισσότερα από $8 εκατομμύρια σε υπηρεσίες crowdfunding με την ιδέα της να φέρει το indie-gaming στο σαλόνι μέσα σε ένα μικρό και φθηνό κουτί. Χρησιμοποιώντας το Android σαν βάση η Ouya υπόσχεται να φέρει το mobile gaming στην TV. Το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να "χακάρουν" την Ouya για να παρακολουθήσουν video (streaming) και άλλο περιεχόμενο, καθιστώντας την όχι μόνο για παιχνίδια.




Νωρίτερα αυτό το έτος ένα παρόμοιο project από την Αγγλία, το GameStick μάζεψε λεφτά από το Kickstarter χρησιμοποιώντας το android σαν βάση και αυτό. Δεν είναι κουτί αλλά ένα μικρό ραβδί το οποίο συνδέεται στην hdmi port της TV. 


iPad 'δεν ξεχνάμε'


Περισσότερα από τα 2/3 χρηστών tablet δηλώνουν οτι τα αφήνουν ανοιχτά ενώ βλέπουν τηλεόραση, χρησιμοποιώντας τα για πηγή ενημέρωσης νούμερο 2 ή chatάροντας με τους φίλους τους.

Οι περισσότερες συσκευές πλέων επικοινωνούν με τα tablets ( Xbox SmartGlass  λειτουργία ).

Ακόμα παρατηρούμε ραγδαία αύξηση στους Providers της καλωδιακής στην Αμερική οι οποίοι όλο και περισσότερο προσφέρουν live-streaming πρόσβαση μέσα από το iPad