4 Φεβρουαρίου 2013

Πάνω από 75 εκατομμύρια οι πωλήσεις του Xbox 360!

Η Microsoft δημοσίευσε στοιχεία από τις πωλήσεις της για το οικονομικό έτος του 2013 και πιο συγκεκριμένα αυτά του δεύτερου τριμήνου (FY13 - Q2).

 Τα επίσημα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι συνολικές πωλήσεις του Xbox 360 από τη στιγμή του launch ξεπερνούν τα 75.9 εκ. κονσόλες, ενώ πηγαίνοντας προς την πλευρά του Xbox Live, έγινε γνωστό ότι οι χρήστες του ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια, χωρίς η εταιρεία να ξεκαθαρίζει πόσοι από αυτούς είναι Gold συνδρομητές και ποιοι Free χρήστες.

 Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι η εταιρία του Redmond αποφάσισε την απόσυρση του XNA Game Studio, η οποία θα ολοκληρωθεί την 1η Απριλίου του 2013.

Πρόκειται για το περιβάλλον κωδικοποίησης που επέτρεπε σε αρκετό κόσμο να αναπτύσσει εύκολα τίτλους για τα Xbox 360, Windows και Windows Phone, καθώς ήταν το κύριο εργαλείο δημιουργίας Indie τίτλων για το XBLA.

 Αυτή η κίνηση ίσως να προϋποθέτει και την απόσυρση της κατηγορίας indie παιχνιδιών από το επόμενο Xbox, όπως εικάζουν αρκετοί γνώστες του θέματος. Εφεξής, η Microsoft θα στηρίζεται στο πρότυπο του DirectX, ώστε να έχει ένα ενιαίο οπτικό αποτέλεσμα σε όλες τις πλατφόρμες.

[ Via ]