31 Ιανουαρίου 2013

Διπλάσια κέρδη για τους Android developers!

Μπορεί το Google Play να έχει φθάσει σε αριθμό εφαρμογών-παιχνιδιών τα επίπεδα του AppStore ωστόσο τα έσοδα του και συνεπώς τα έσοδα των developers παραμένουν ακόμη αρκετά πίσω.Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι.

Οι περισσότερες εταιρίες δίνουν βαρύτητα στις iOS εκδόσεις των εφαρμογών τους, ενώ σε κάποιες πιο ακραίες περιπτώσεις δεν ασχολούνται καν με τη μεταφορά τους στο android.



Η κατάσταση όμως όπως δείχνει η τελευταία έρευνα της App Annie έχει αρχίσει να αλλάζει δραματικά, με τα κέρδη του Google Play να εμφανίζονται διπλάσια μεταξύ του τρίτου και τέταρτου τριμήνου του 2012, ενώ η αύξηση στο AppStore είναι αρκετά πιο ήπια στο 20%.

Όπως θα περιμέναμε το μεγαλύτερο κομμάτι των κερδών αποσπούν τα παιχνίδια, εξάλλου οι δωρεάν εφαρμογές του Google Play καλύπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι των αναγκών ενός χρήστη, ενώ οι μεγαλύτερες αγορές εμφανίζονται οι ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότιος Κορέα.Στους δέκα πιο κερδοφόρους developers συναντάμε μόλις μια δυτική εταιρία, και συγκεκριμένα τη Γαλλική Gameloft στην έβδομη θέση, με τις υπόλοιπες εννέα να βρίσκονται σε Ιαπωνία και Νότιο Κορέα!

[ Via ]