13 Δεκεμβρίου 2012

Η Google δεν προτίθεται να φτιάξει νέες εφαρμογές για WP8 και Windows 8!

Η Google έχει δείξει τους τελευταίους μήνες πως δεν είναι και η μεγαλύτερη «θαυμάστρια» των Windows Phone και των Windows 8.

Όσον αφορά τα πρώτα, παρουσίασε απλώς μια εφαρμογή αναζητήσεων η οποία είναι σίγουρο πως δεν αποτελεί και ότι πιο καινοτόμο, ενώ για τα δεύτερα, την νέα έκδοση των Windows, παρουσίασε απλώς την εφαρμογή αναζητήσεων για χρήση στο Modern UI καθώς επίσης και συμβατότητα του Chrome με την νέα «εμφάνιση» του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Αυτό που γίνεται γνωστό τώρα μέσω δηλώσεων του Clay Bavor, επικεφαλής επί της ανάπτυξης των Google Apps, είναι πως η εταιρεία δεν έχει επί του παρόντος κάποια πρόθεση να παρουσιάσει κάποιο άλλο προϊόν για τα Windows 8/RT ή τα Windows Phone 8, προτιμώντας να ανακατευθύνει τους χρήστες της στις web-based εκδόσεις αυτών. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά πως δεν πρόκειται να δούμε κάποιο app του Gmail ή του Drive για τα προαναφερθέντα OS.

Ο λόγος; Όπως δήλωσε ο Bavor «είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά το που επενδύουμε και θα πάμε εκεί που βρίσκονται και οι χρήστες αλλά αυτοί δεν είναι στα Windows 8 ή τα Windows Phone 8». Άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης αυτής της τοποθέτησης στο μέλλον σε περίπτωση που αλλάξουν τα πράγματα, έως τότε όμως παραμένουν επικεντρωμένοι στο Android και το iOS.

[ Via ]