14 Δεκεμβρίου 2012

Ένοχη κρίθηκε η Apple για παραβίαση πατεντών της Nokia και της Sony!

Ένοχη κρίθηκε η Apple σε ορκωτό δικαστήριο του Delaware των ΗΠΑ για καταπάτηση τριών πατεντών της MobileMedia Ideas, μιας εταιρείας που συστήθηκε από τις Nokia, Sony και MPEG-LA για την διαχείριση και κατοχή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, με τον αριθμό των πατεντών που διατηρεί σήμερα να φτάνει τις 300.

Η αρχική αγωγή που κατατέθηκε από την MobileMedia το 2010 αφορούσε 14 πατέντες που η εταιρεία θεωρούσε πως καταπατά το iPhone της Apple, αριθμός που μειώθηκε σε 3 από το δικαστήριο. Οι συγκεκριμένες πατέντες αφορούν την διαχείριση μιας τρέχουσας και εισερχόμενης κλήσης, την απόρριψη μιας εισερχόμενης κλήσης καθώς επίσης και την λήψη και αποθήκευση μιας φωτογραφίας.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή που διατήρησε η Apple κατά την δίκη, η αγωγή θα έπρεπε να είχε απορριφθεί «λόγω προφανότητας». Σύμφωνα όμως με το δικαστήριο «η MobileMedia Ideas υπέστη και θα συνεχίσει να υφίσταται ζημιές και ανεπανόρθωτες βλάβες» λόγω της καταπάτησης των πατεντών της από την Apple.

Σύμφωνα με τον CEO της MobileMedia, Larry Horn, το ποσό της αποζημίωσης θα είναι «ουσιαστικό», με το ακριβές νούμερο να αναμένεται πως θα αποφασιστεί σε επόμενη δίκη.

Δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο από την πλευρά της Apple.

[ Via ]