21 Σεπτεμβρίου 2012

Η Microsoft κερδίζει τη δικαστική διαμάχη με τη Motorola

Νικήτρια ανακηρύχτηκε η Microsoft Corp στην δικαστή διαμάχη που είχε με την Google για ζητήματα παραβίασης ευρεσιτεχνιών στην Γερμανία, τα οποία σχετίζονται με την εφαρμογή συγκεκριμένης τεχνολογίας σε φορητές συσκευές, χωρίς να υπάρξει το «ελεύθερο» ή η συγκατάθεση της πρώτης.

Συγκεκριμένα, ένα κρατικό δικαστήριο του Μονάχου, κατέληξε στην τελική απόφαση πως η Motorola Mobility (θυγατρική εταιρεία του διαδικτυακού «κολοσσού» Google εδώ και μερικούς μήνες) παραβίασε ένα σημαντικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Microsoft που αναφέρεται σε τεχνική με την οποία οι χρήστες αποκτούσαν την δυνατότητα εισόδου στις φορητές τους συσκευές με το αντίστοιχο χειρισμό εντολών, μια μέθοδος που είχε αναπτύξει η Microsoft.

Σύμφωνα με το νομικό πόρισμα που προέκυψε, η Google τώρα υποχρεούται να τροποποιήσει το λειτουργικό της σύστημα Android ή να πληρώσει ένα προκαθορισμένο χρηματικό ποσό προς την Microsoft, για να λάβει την προβλεπόμενη άδεια χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ώστε να επιτρέπεται η εφαρμογή αυτής στις συσκευές που πωλούνται στην Γερμανική αγορά. Επίσης, η νομική αρχή της περιοχής, δήλωσε πως η Google μπορεί να εφεσιβάλλει την απόφαση αυτή.

Εντελώς πληροφοριακά, να σας υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο δικαστήριο, πριν από περίπου μία εβδομάδα, έκρινε ένοχη την Motorola, αποδίδοντας την ευθύνες παραβίασης διπλώματος ευρεσιτεχνίας που ανήκε στην Apple, για την τεχνολογία της λειτουργίας «bounce-back».

[ Via ]