23 Σεπτεμβρίου 2012

MAKERBOT REPLICATOR 2: 3D εκτυπωτής για να φτιάχνεις ότι θες!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ιδέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης εδραιώνεται αργά και σταθερά. Έτσι κάποια μέρα ίσως όλοι να μπορούμε αντί να αγοράσουμε κάτι, απλά να το εκτυπώσουμε από το σπίτι μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εκμηδενίσει τα έξοδα των μεσαζόντων, που φτάνουν ακόμα και το 40% της τιμής του αγαθού!

Με στόχο λοιπόν αυτήν την μείωση το MakerBot, με έδρα το Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πιο σύγχρονου 3D εκτυπωτή, με το όνομα Replicator 2. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα πέραν της αγοράς και της επί τόπου εκτύπωσης στο ίδιο το κατάστημα.

Μέχρι σήμερα υπήρχαν πολλές αμφιβολίες για την ποιότητα της τρισδιάστατης εκτύπωσης, ο Replicator 2 όμως έρχεται να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση καθώς μπορεί και εκτυπώνει με ακρίβεια 100μm (0.0001m). Μια βελτίωση της ακρίβειας κατά 37% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά εκτυπωτών. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα παραγωγής όχι μόνο αντικειμένων με μέρη που έχουν δυνατότητα κίνησης, αλλά και πολύπλοκων μηχανισμών.

Έτσι, πιθανόν μια μέρα να μπορούμε να είμαστε στην θέση να κατασκευάσουμε μόνοι μας το καπάκι του κινητού που μας έσπασε. Και ποίος ξέρει; Ίσως να μπορούμε να κάνουμε και ακόμα περισσότερα πράγματα...

[ Via ]