26 Σεπτεμβρίου 2012

Προς το παρόν η Google δεν ετοιμάζει χάρτες για iOS 6!

Μετά την απόφασητης Apple να παρέχει την δική της εφαρμογή για χάρτες στο iOS 6 «αποκλείοντας» την λύση της Google, ήρθε η ώρα του προέδρου της τελευταίας, Eric Schmidt, να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Σε ομιλία του προς δημοσιογράφους στο Τόκιο, όπως και βρίσκεται για την παρουσίαση του Nexus 7 στην ιαπωνική αγορά, ο Schmidt δήλωσε πως «θα ήταν καλύτερα αν είχαν κρατήσει τους δικού μας χάρτες. Αλλά τι ξέρω εγώ;», προσθέτοντας πως «τι να κάναμε, να τους επιβάλουμε να αλλάξουν γνώμη; Είναι δική τους απόφαση».

Τόνισε παράλληλα πως Google και Apple βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, αλλά κάθε απόφαση σχετικά με την χρήση των χαρτών της Google σαν εφαρμογή στο App Store ανήκει αποκλειστικά στην Apple. «Ακόμη δεν έχουμε κάνει τίποτα», ξεκαθάρισε, θέλοντας να δείξει πως η Google περιμένει πρώτα το «πράσινο φως» από την Apple για περαιτέρω συνεργασία σε αυτόν τον τομέα.

Μπορεί από το 2007 και το πρώτο iPhone Google και Apple να βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία σχετικά με την μεταφορά του YouTube και του Google Maps στο iOS, φαίνεται όμως πως η άνοδος του Android είναι υπεύθυνη για το «ψυχρό» κλίμα που επικρατεί πλέον ανάμεσα στις δύο πλευρές. Την ίδια στιγμή, ο Schmidt ελπίζει πως η Apple θα παραμείνει συνεργάτης τους στον τομέα των αναζητήσεων, αλλά δηλώνει πως δεν θέλει να κάνει προβλέψεις και η τελική απόφαση είναι της Apple.

Μιλώντας για το Android, ο Schmidt ανέφερε πως «Η Apple είναι η εξαίρεση και το Android αποτελεί πλέον κοινό μοντέλο, για αυτό και το μερίδιο αγοράς μας είναι κατά πολύ μεγαλύτερο», αν και πιστεύει πως τα μέσα ενημέρωσης δεν έδωσαν σε αυτήν την επιτυχία ιδιαίτερη προβολή, μιας και έχουν (όπως λέει) εμμονή με τα event της Apple και οτιδήποτε φέρει την επωνυμία της συγκεκριμένης εταιρείας.

[ Via ]