10 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση χάκερς στο Godaddy! Το 95% των sites που φιλοξενεί είναι εκτός λειτουργίας!

Σχεδόν το σύνολο των ιστοσελίδων της γνωστής εταιρείας Godaddy (τόσο οι εταιρικές όσο και των πελατών) τέθηκαν εκτός λειτουργίας την Δευτέρα το απόγευμα. Πολλές από τις ιστοσελίδες που φιλοξενούνται στους διακομιστές της εταιρείας εμφανίζουν μέχρι και αυτή την στιγμή σφάλματα λάθους όταν κάποιος προσπαθεί να τις επισκεφθεί.

“ Είμαστε ενήμεροι για το πρόβλημα που έχουν κάποιοι άνθρωποι με την ιστοσελίδα μας” δήλωσαν μέσω Twitter οι εκπρόσωποι του GoDaddy. “Δουλεύουμε ώστε να επανέλθουμε σε ορθή λειτουργία”, σημείωσαν.

Την κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας φαίνεται να πραγματοποιήσε το πρόσωπο ή ομάδα πίσω από τον λογαριασμό Twitter “@ AnonymousOwn3r” που ανέλαβε και την ευθύνη για αυτή την ενέργεια.

Σε μήνυμά του ο AnonymousOwn3r στο Twitter, αναφέρει οτι έχουν χτυπηθεί ΟΛΟΙ (!) οι DNS servers του GoDaddy και όλες οι ιστοσελίδες δέχτηκαν ισχυρό δικτυακό πλήγμα μέσω πολλαπλών συνδέσεων έως ότου καταρρεύσουν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν.


Όταν πραγματοποιώ μια DDoS επίθεση, μου αρέσει να αφήνω τα θύματά μου εκτός λειτουργίας για πολλές μέρες”, αναφέρει ο AnonymousOwn3r. “Μπορεί να διαρκέσει από μια ωρα έως ένα μήνα”.
Το πρόσωπο πίσω από το Twitter account AnonymousOwn3r είπε ότι έχει διεξάγει την επίθεση αποκλειστικά μόνος του και οτι δεν είναι μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης των χακτιβιστών Αnonymous. 

Εντυπωσιακή και η δήλωση της GoDaddy όπου όπως αναφέρει στο λογαριασμό της στο Twitter “Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πότε οι servers θα επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία και θα ανακτήσουμε την πρόσβασή μας”.

Η εταιρεία GoDaddy είναι η πλέον γνωστή εταιρεία εγγραφής domain και web hosting που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο. Η εταιρεία είχε στοχοποιηθεί οταν αποκαλύφθηκε οτι είναι ένθερμος υποστηρικτής των νομοσχεδίων  SOPA και PIPA.

Μέχρι αυτή την ώρα σε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας ιστοσελίδων ενημέρωσης του εξωτερικού με την GoDaddy, δεν έχει δώθει απάντηση για το συμβάν.

Thanks to Secnews