31 Αυγούστου 2012

Νέες IPS οθόνες με υπερύψηλη ανάλυση παρουσίασε η LG!

Η LG Electronics την Δευτέρα παρουσίασε δύο νέες IPS οθόνες, την EA93 και την EA83. Η τελευταία προορίζεται για επαγγελματίες που θέλουν ευρεία Quad High Definition (WQHD) ανάλυση (2560x1440 pixels), ενώ η πρώτη είναι η παγκοσμίως πρώτη οθόνη με 21:9 aspect ratio, το ίδιο που χρησιμοποιούν στους κινηματογράφους.

"Μέσω συνεχούς καινοτομίας στις IPS οθόνες μας, ανεβάζουμε σε νέα επίπεδα την ποιότητα της εμπειρίας του χρήστη στην οικιακή ψυχαγωγία και στην επαγγελματική γραφιστική χρήση. Το 21 προς 9 aspect ratio της "κινηματογραφικής" EA93 και τα προτερήματα της EA83 στις επαγγελματικές γραφιστικές εφαρμογές τις καθιστούν άξιες για να προστεθούν στην άρτια IPS οθονών σειρά μας.", δήλωσε ο J.J. Lee, πρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος IT bussiness unit στην LG home entertainment.

Η 29 ιντσών EA93 έχει 2560x1080 ανάλυση και με τη κινηματογραφική 21 προς 9 αναλογία (aspect ratio) τα περιεχόμενα εμφανίζονται όπως προορίζονται για τον κινηματογράφο. Η EA93 εμφανίζει το 100% του sRGB color space και έχει μέγιστη φωτεινότητα 300 nits για μεγαλύτερη ποιότητα και πιο ζωντανά χρώματα. Η ευρεία οθόνη της είναι επίσης χρήσιμη για εργασία βοηθώντας την παραγωγικότητα. Έχει επίσης δυνατότητα να διαχωριστεί σε 4 ισόποσες οθόνες, μετατρέποντάς την σε ένα mutlitasking εργαλείο. Η οθόνη μπορεί να δεχτεί δύο συσκευές ταυτόχρονα.

Η 27 ιντσών EA83 σχεδιάστηκε ως μία ολοκληρωμένη λύση για σκηνοθέτες, φωτογράφους, σχεδιαστές και άλλους γραφίστες μέσω της υπερυψηλής ανάλυσης των 2560x1440 pixels και των ζωνταντών χρωμάτων της. Όπως η EA93, η EA83 έχει ένα από τα πιο ευρέα color space στην κατηγορία της (99% Adobe RGB). Η EA83 έρχεται με calibrators (λογισμικό και υλικό) δίνοντας την δυνατότητα στους επαγγελματίες να σιγουρεύουν ότι η οθόνη θα έχει πάντα τα πιο ακριβή και φυσικά χρώματα.

[ Via ]