10 Απριλίου 2012

Περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας ετοιμάζει η Sony!

Προετοιμασίες για περικοπές σε θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του έτους φαίνεται πως κάνει η Sony, με τον αριθμό των χαμένων θέσεων να ανέρχεται στις 10.000, στις μονάδες που διατηρεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι περικοπές θα γίνουν στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης που θέλει να πετύχει η εταιρία σε ορισμένους τομείς δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei. Οι συνολικές περικοπές αντιστοιχούν στο 6% του προσωπικού που απασχολεί η Sony σε όλο τον κόσμο και που στα τέλη Μαρτίου του 2011, ανερχόταν σε 168.200 υπαλλήλους.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο νέος CEO της Sony, Καζούο Χιράι, δήλωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης πως είναι αναμενόμενη η λήψη τέτοιου είδους μέτρων, μιας και η εταιρία χρήζει ανάκαμψης, μια και μέχρι τις 31 Μαρτίου κατέγραψε ετήσιες ζημίες ύψους 220 δισεκατομμυρίων γεν, δηλαδή 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και λειτουργικό έλλειμμα ύψους 95 δισεκατομμυρίων γεν, δηλαδή 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμα, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου σχετικά με την στρατηγική που θ'ακολουθήσει ο όμιλος τα επόμενα χρόνια στις 12 Απριλίου. Δεδομένου της «πληγής» που υπέστη από την οικονομική κρίση του 2008-2009, τότε είχε αναγκαστεί να καταργήσει 16.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, κλείνοντας μάλιστα και μονάδες παραγωγής της, βλέποντας ως λύση την προσφυγή σε υπεργολαβίες.

Τέλος, οι ανταγωνίστριες Panasonic και Sharp, φαίνεται πως κι αυτές αναγκάζονται να αναδιαρθρώσουν τις γραμμές παραγωγής και τους τρόπους λειτουργίας τους, ούτως ώστε να είναι σε θέση να παραμείνουν στον ανταγωνισμό, ακόμα και με απώλειες σε δυναμικό, λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, αλλά και της αυξημένης ισοτιμίας του γεν.

[ Via ]