28 Μαρτίου 2012

Η Nokia ετοιμάζει δυο νέα κινητά με MeeGo;

Έχουν περάσει σχεδόν 7 μήνες από τότε που παρουσιάστηκε το Nokia N9 το οποίο ήταν το πρώτο αλλά και το τελευταίο κινητό της εταιρείας με λειτουργικό σύστημα MeeGo 1.2 Harmattan.

Ενώ λοιπόν όλοι μας το είχαμε πάρει απόφαση ότι δεν θα δούμε άλλο κινητό από τη Nokia με MeeGo ξαφνικά άρχισαν οι φήμες ότι η εταιρεία ετοιμάζει όχι ένα αλλά δυο νέα κινητά με λειτουργικό σύστημα MeeGo.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα διαδίδονται από εργαζόμενους στη Nokia η εταιρεία ετοιμάζει δυο νέα κινητά με MeeGo, γιατί όμως η Nokia άλλαξε γνώμη ξαφνικά;

Η Nokia μετά την απόφαση της να βγάλει κινητά με Windows Phone χωρίστηκε σε δυο τμήματα το τμήμα με τα Windows Phone και το τμήμα με τα κινητά που θα έχουν Symbian.

Μέσα στο τμήμα που ασχολείται με το Symbian ξεκίνησε ένα project με τη κωδική ονομασία The “Next Billion” που είχε ως σκοπό τη πώληση πολύ φτηνών κινητών σε χώρες με μικρή οικονομική ισχύ.

Η Nokia λοιπόν είδε μεγάλη μείωση των κερδών της σε αυτή τη κατηγορία λόγω των συσκευών με Android και αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με το MeeGo, οι λόγοι που το έκανε ήταν δυο.

Ο πρώτος λόγο ήταν ότι τα κινητά με Windows Phone δεν μπορούν να έχουν μνήμη RAM μικρότερη των 256MB και έτσι δεν μπορεί να ρίξει αρκετά το κόστος, ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν θα ήταν καλή κίνηση να συνεχίζει να βγάζει κινητά με λειτουργικό σύστημα Symbian όπως τα μοντέλα Asha της σειράς S40 αφού δεν έχουν απήχηση στους χρήστες..

Έτσι λοιπόν πάντα με τις φήμες η εταιρεία αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο MeeGo και να κατασκευάσει δυο νέα κινητά με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Όπως είπαμε και πιο πάνω όλα αυτά προς το παρών είναι φήμες αλλά προσωπικά πολύ θα θέλαμε να δούμε νέα κινητά με MeeGo.

Εσείς;

[ Via ]