23 Μαρτίου 2012

Διαμάχη μεταξύ Nokia και Apple για τη nano-SIM!

Διαμάχη έχει ξεσπάσει τελευταία μεταξύ Apple και Nokia σχετικά με το νέο πρότυπο των καρτών nano-SIM που σχεδιάζει η εταιρεία Giesecke & Devrient.

Η Giesecke & Devrient είναι η εταιρεία που δημιούργησε τις πρώτες κάρτες SIM και τώρα εργάζεται σε νέο μικρότερο πρότυπο που ονομάζεται nano-SIM.

Η nano-SIM έχει πολύ μικρότερο μέγεθος από την κανονική SIM με αποτέλεσμα να δίνει μεγαλύτερο χώρο στις κατασκευάστριες εταιρείες κινητών για το hardware τους.

Το πρόβλημα όμως ξεκινάει στη πατέντα που θα χρησιμοποιήσει η Giesecke & Devrient για την "εισαγωγή" της nano-SIM αφού όποια πατέντα επιλεχτεί θα έχει ως αποτέλεσμα οι υπόλοιπες εταιρείες να χρειάζονται ειδική άδεια.

Μέχρι τώρα οι δυο επικρατέστερες είναι της Nokia και της Apple με τις δυο εταιρείας να προσπαθούν να αποδείξουν ότι η δικιά τους πατέντα είναι καλύτερη.

Η Nokia έχει στο πλευρό της τη Motorola και τη RIM ενώ από την άλλη πλευρά η Apple έχει την υποστήριξη από το ETSI (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Προτύπων).

Μέχρι τώρα τα δεδομένα δείχνουν ότι θα επικρατήσει η γνώμη της Apple αλλά αυτό δεν είναι ακόμα σίγουρο, όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα δούμε το νέο πρότυπο σε εφαρμογή.

[ Via ]