26 Μαρτίου 2012

Το Nintendo 3DS έχει τα πρώτα του γενέθλια!

Τελικά ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα αφού είχα την αίσθηση ότι το 3DS έχει βγει εδώ και λίγους μήνες αλλά τελικά το μικρό της Nintendo σήμερα μεγάλωσε και έχει τα πρώτα του γενέθλια.

Πριν ένα χρόνο, στις 25 Μαρτίου για την ακρίβεια, το 3DS έκανε την εμφάνιση του στην αγορά της Ευρώπης και έγινε η πρώτη φορητή κονσόλα που έχει οθόνη που προβάλει 3D περιεχόμενο και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται ειδικά γυαλιά.

Το φορητό της Nintendo δυσκολεύτηκε να βρει το δρόμο αφού στην αρχή μπορεί να έκανε καλές πωλήσεις αλλά μετά από περίπου 3 μηνών το 3DS άρχισε να πέφτει σημαντικά στις πωλήσεις.

Η Nintendo αναγκάστηκε να μειώσει τη τιμή του λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα του και μαζί με τη διάθεση ποιοτικών τίτλων όπως το Super Mario 3D Land, Mario Kart 7 και Resident Evil Revelations κατάφερε τελικά να βρει το δρόμο προς την επιτυχία.

Ένα χρόνο μετά τη κυκλοφορία του το 3DS κατάφερε να πουλήσει παγκόσμιος 1.6 εκατομμύρια κομμάτια αλλά τόσο καιρό έπαιζε μόνο του.

Πλέον όμως τα πράγματα θα αρχίσουν να δυσκολεύουν αφού εκτός από το μεγάλο του αντίπαλο το PS Vita που κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό έχει να αντιμετωπίσει και τα smartphones που γίνονται ολοένα και πιο ανταγωνιστικά στο τομέα του gaming.

Μένει λοιπόν να δούμε πως θα τα πάει το 3DS από εδώ και πέρα και αν τελικά μείνει στη κορφή και του χρόνου ή τα βρει σκούρα από το PS Vita ή κάποιο smartphone.

Όπως και να έχει εμείς του ευχόμαστε χρόνια πολλά!

[ Via ]