31 Μαρτίου 2012

Το Metro UI των Windows 8 σε Android tablets! (Video)

Οι κάτοχοι κατάλληλης ταμπλέτας Android έχουν πλέον τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από το Metro User Interface των Windows 8. Ένας developer δημιούργησε ένα theme για μερικές ταμπλέτες Android, το οποίο εμφανισιακά και λειτουργικά είναι αρκετά παρόμοιο με το νέο UI της Microsoft.

Ο δημιουργός του, "Brobot175", στην ιστοσελίδα του εξηγεί με περισσότερη λεπτομέρεια πώς έφτιαξε το Metro theme για το Android.

Αυτή τη στιγμή, το theme μπορεί να τρέξει μόνο στις ταμπλέτες Galaxy Tab 10.1 και Asus Transformer, αλλά ο "BroBot175" λέει πως θα υπάρξει υποστήριξη και για άλλες ταμπλέτες στο μέλλον. Επίσης, εκτός από το theme, προσφέρει και κάποια widgets, τα οποία υπόσχεται πως θα γίνουν περισσότερα αργότερα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο του στο forum XDA-Developers.com. Παρεπιπτόντως, το εν λόγω theme δεν παύει να είναι ανεπίσημο, οπότε ίσως είναι συνετό ένα backup της συσκευής πριν την εγκατάστασή του.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει το εν λόγω theme να τρέχει σε ένα Samsung Galaxy Tab 10.1. Ο δημιουργός λέει ότι έχει εισάγει επίσης και στοιχεία από το Windows Phone User Interface.



[ Via ]