15 Μαρτίου 2012

Έρευνα IDC: Τα Android tablets θα ξεπεράσουν το iPad σε μερίδιο μέχρι το 2016

Ύστερα από την είδηση των ιδιαίτερα αυξημένων πωλήσεων της νέας γενιάς iPad που οδήγησαν σε εξάντληση των προπαραγγελιών, η εταιρεία IDC πραγματοποίησε μία νέα έρευνα σχετικά με τις πωλήσεις tablet και τη διακύμανση της συγκεκριμένης αγοράς τα επόμενα χρόνια.

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι το 2012 οι εταιρείες θα διαθεσουν περίπου 106.1 εκατομμύρια συσκευές στα ράφια των καταστημάτων, αριθμός αρκετά υψηλότερος από τις προηγούμενες προβλέψεις που τον ήθελαν αρκετά μειωμένο, στις 87.7 εκατομμύρια συσκευές.

Ακόμη οι προβλέψεις αναφέρουν ότι το μεγάλο μερίδιο που κατέχει το iPad στην αγορά θα αρχίσει να μειώνεται, ιδιαίτερα ύστερα από κάθε παρουσίαση νέων μοντέλων οικονομικών Android tablets. Σημειώνεται ότι το μερίδιο του iPad στην αγορά δεν πρόκειται να ξεπεραστεί από Android tablets πριν από το 2016.


Αν και οι πωλήσεις της συσκευής της Apple σημείωσαν άνοδο κατά 50% μεταξύ του τρίτου και τετάρτου τριμήνου του 2011, το ίδιο χρονικό διάστημα το μερίδιό της στην αγορά έπεσε από το 61.5% στο 54.7%.


Το Kindle Fire της Amazon αποτέλεσε τη συσκευή με τις περισσότερες αποστολές στην πλατφόρμα του Android, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στην Αμερική στην τιμή των $199 δολαρίων. Αναλυτικότερα απεστάλησαν 4.7 εκατομμύρια κομμάτια της συσκευής στο τελευταίο τρίμηνο του 2011, αποτελώντας το 16.8 των συνολικών αποστολών tablets. Η Samsung “έπεσε” στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών Android tablets, κατέχοντας το 5.8% την αγοράς.

Η έρευνα της IDC δεν καταμέτρησε στις μελλοντικές προβλέψεις της το μερίδιο που θα αποκτήσουν τα Windows 8 tablets, τα οποία θα ξεκινήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο τέλος του χρόνου.

[ Via ]