20 Μαρτίου 2012

Μεγάλη κατανάλωση ενέργειας από τις εφαρμογές του Android εξαιτίας των διαφημίσεων!

Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου του Purdue και της Microsoft η δωρεάν εφαρμογές που τρέχουν στα κινητά με λειτουργικό σύστημα Android καταναλώνουν πολύ ενέργεια λόγο των διαφημίσεων διαφημίσεων.

Το πανεπιστήμιο του Purdue στην έρευνα που έκανε διαπίστωσε ότι το 75% της ενέργειας που καταναλώνεται από μια εφαρμογή οφείλεται στις διαφημίσεις ενώ μόνο το 25% καταναλώνεται από την ίδια την εφαρμογή.

Μάλιστα σε μελέτη που έγινε στο γνωστό σε όλους μας Angry Birds έδειξε ότι το παιχνίδι καθεαυτό καταναλώνει μόνο το 20% της ενέργειας ενώ το υπόλοιπο 80% καταναλώνεται από τις διαφήμισης.

Ο λόγος που οι διαφήμισης καταναλώνουν τόσο μεγάλη ενέργεια είναι γιατί είναι πρόχειρα γραμμένες έως κακογραμμένες, αυτό σημαίνει ότι κώδικας τους δεν είναι αυτός που πρέπει να είναι και για αυτό καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από ότι έπρεπε για να "τρέξουν".

Δυστυχώς μέχρι οι εταιρείες να αποφασίσουν να φτιάξουν το κώδικα των διαφημίσεων για να τρέχουν σωστά το μόνο που έχει να κάνει ο απλός χρήστης είναι να αγοράζει εφαρμογές επί πληρωμή που δεν έχουν διαφημίσεις.

[ Via ]