20 Νοεμβρίου 2011

Το Andoid 4.0 Ice Cream Sandwich δεν υποστηρίζει Flash player !

Το Samsung Galaxy Nexus είναι πλέον διαθέσιμο και κάποιοι τυχεροί το έχουν στη κατοχή τους αλλά δυστυχώς για αυτούς μια δυσάρεστη έκπληξη τους περίμενε λίγο μετά το πρώτο power on της συσκευής τους.

Το Samsung Galaxy Nexus είναι το πρώτο κινητό Android με τη τελευταία αναβάθμιση Andoid 4.0 Ice Cream Sandwich δυστυχώς όμως έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα και αυτό είναι ότι δεν υποστηρίζει τον Flash player της Adobe.

Η συσκευή δεν έχει προ εγκατεστημένο τον Flash player αλλά ούτε έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να την εγκαταστήσει από το Android Market.

Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλετε στο ότι η συσκευή δεν πρόλαβε να είναι έτοιμη για τον Flash player και θα τη πάρει αργότερα μέσα από κάποια νέα αναβάθμιση ή δεν θα τη πάρει ποτέ μιας και πρόσφατα η Adobe δήλωσε ότι θα σταματήσει την υποστήριξη του Flash player για φορητές συσκευές.

Ο Flash player ήταν ένα από τα δυνατά χαρτιά του Android έναντι του iOS και αν τελικά δεν γίνει στο μέλλον συμβατό με τον Flash player θα πρέπει σοβαρά οι χρήστες να σκεφτούν αν θα πάνε στη νέα αναβάθμιση η θα μείνουν στη 2.3 Gingerbread.

[ Via ]