14 Οκτωβρίου 2011

Doel : Ένα φθηνό laptop από το Μπαγκλαντές

Μετά την Ινδία και το φθίνω tablet που δημιούργησε ακόμα μια φτωχή χώρα προσπαθεί το αντίστοιχο, αυτή τη φορά πρόκειται για το Μπαγκλαντές το οποίο θα παράγει το δικό του φθηνό laptop.

Το όνομα του laptop θα είναι Doel από το εθνικό πουλί της χώρας που είναι η καρακάξα, το φθηνό laptop του Μπαγκλαντές θα στοιχίζει γύρο στα 130 δολάρια και θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Στο εσωτερικό του Doel θα υπάρχει ένας επεξεργαστής VIA 8650 στα 800MHz, μνήμη RAM 512MB, οθόνη 10 ιντσών με ανάλυση 1024x600 pixels ενώ δεν θα έχει εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο αλλά θα δέχεται κάρτες SD σαν αποθηκευτικό μέσο.

Για όσους έχουν να δαπανήσουν 30 περίπου δολάρια παραπάνω θα μπορούν να πάρουν μια καλύτερη έκδοση του Doel που έχει επεξεργαστή Atom N456 μνήμη RAM στα 1GB και ένα σκληρό δίσκο χωρητικότητας 250GB.

Μπορεί το Doel να μην είναι ένα φοβερό laptop με τρελά χαρακτηριστικά που θα τρέχει το Crysis άψογα αλλά σίγουρα θα αποτελέσει το λόγο ώστε να αναπτυχθεί η τεχνολογία γρηγορότερα σε μια φτωχή χώρα όπως το Μπαγκλαντές.

[ Via ]