10 Οκτωβρίου 2011

Πέρασαν 40 χρόνια απο την αποστολή του πρώτου email !

Στη σημερινή εποχή το email αποτελεί τη πιο γνωστή μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας και πλέον όλοι έχουν έναν λογαριασμό email.

Αυτό το μήνα όμως συμπληρώνονται 40 χρόνια από το πρώτο email που στάλθηκε τον Οκτώβριο του 1971, πατέρας του email είναι ο Αμερικανός Ray Tomlinson που κατάφερε να στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από τον υπολογιστή του σε έναν άλλον υπολογιστή.

Ο Ray Tomlinson ήταν απόφοιτος του MIT και εργαζότανε για τον αμερικανικό στρατό, ο Tomlinson είχε σαν αποστολή την τροποποιήσει του πρωτοκόλλου SNDMSG το οποίο επέτρεπε την αποστολή μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών του ίδιου υπολογιστή.

Ο Tomlinson λοιπόν κατάφερε την αποστολή μηνύματος από έναν υπολογιστή στον άλλο και έτσι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έστειλε email μάλιστα ο ίδιος Tomlinson είναι αυτός που καθιέρωσε το γνωστό μας "παπάκι" στη διεύθυνση του email.

Το πρώτο μήνυμα δεν ξέρουμε τη έλεγε αφού ούτε ο δημιουργός του θυμάται αλλά το πιο πιθανό είναι να ήταν ένα μήνυμα του τύπου TEST ή κάτι παρόμοιο, μέχρι το 1990 το email χρησιμοποιόταν για στρατιωτικούς λόγους.

Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να στέλνονται πάνω από 300 δισεκατομμύρια email ημερησίως με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι spam.

[ Via ]