13 Σεπτεμβρίου 2011

Η HTC σκέφτεται να φτιάξει το δικό της λειτουργικό σύστημα ;;;

Μπορεί η HP να παράτησε το WebOS και τα λειτουργικά συστήματα για smartsphones και tablets να είναι πάρα πολλά αλλά αυτό δεν πτοεί μια μεγάλη εταιρεία να φτιάξει ακόμα ένα, σύμφωνα με φήμες η ΗΤΨ σκέφτεται να κάνει το δικό της λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές.

Ο λόγος που οδηγεί την εταιρεία σε μια τέτοια κίνηση είναι το Android, μπορεί το λειτουργικό σύστημα της Google να βοήθησε την HTC να κάνει τρελές πωλήσεις και να καταξιωθεί στο χώρο αλλά από την άλλη της έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα..

Ως γνωστόν η επιτυχία της HTC και του Android έκανε την Apple να "θυμώσει" και έτσι άρχισε να κάνει τη μια μήνυση μετά την άλλη, αυτές οι μηνύσεις έκαναν κακό στο προφίλ της εταιρείας και επηρέασαν αρνητικά τους μετόχους που τώρα σκέφτονται να κάνουν ένα δικό τους λειτουργικό σύστημα όπως ακριβώς το θέλουν.

Μετά την παραίτηση της HP από το WebOS και την απόκτηση της Motorola από την Google όλο και πληθαίνουν φήμες ότι εταιρείες που αναδείχτηκαν με το Android όπως η HTC και η Samsung σκέφτονται να το παρατήσουν λόγο το προβλημάτων που έχουν με τις πατέντες της Apple.

Άραγε αυτή είναι η αρχή του τέλους για ένα "ενοποιημένο" Android η μήπως όχι ;

[ Via ]