24 Σεπτεμβρίου 2011

Σχεδόν διπλάσιοι οι χρήστες Android σε σχέση με αυτούς του iOS στις ΗΠΑ !

Ακόμα μια έρευνα έρχεται να επαληθεύσει τη κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Google Android σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ειδικά με τος iOS της Apple, το Android έχει μείνει σταθερά πρώτο και αφήνει δεύτερο και καταϊδρωμένο το iOS, το λειτουργικό σύστημα της Google έχει σχεδόν το διπλάσιο μερίδιο της αγοράς σε σχέση με το iOS.

Συγκεκριμένα το Android βρίσκετε στη κορφή της αμερικανικής αγοράς με ποσοστό 54% έναντι 28% που έχει το iOS της Apple, το Android μπορεί να έπεσε από το 61% και το iOS να ανέβηκε από το 21% αλλά η διαφορά είναι ακόμα τεράστια.

Όσο αφορά τις υπόλοιπες εταιρείες τα πράγματα είναι απελπιστικά, η RIM συνεχίζει την καθοδική της πορεία με ποσοστό 13% ενώ πολύ άσχημα είναι τα πράγματα για Symbian και Windows Phone αφού έχουν μονο το 1% της αγοράς.

Όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα έχουν ποσοστό 3%, όσο αφορά τους κατασκευαστές η Apple είναι ακόμα πρώτη με 23.1% ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται η HTC και η Samsung με ποσοστό 16.33 και 14.55 αντίστοιχα.

Τέλος το iPhone είναι ακόμα το πιο δημοφιλές κινητό με ποσοστό 13.06, δεύτερο είναι το LG Optimus με ποσοστό 6.71 και τρίτο το Motorola Droid με ποσοστό 6.12%, είναι φανερό ότι η Apple δεν μπορεί να κυριαρχήσει στο πόλεμο των λειτουργικών με μόνο μια συσκευή κάθε χρονο, αν θέλει να μειώσει τη διαφορά θα πρέπει να βγάλει και δεύτερη συσκευή που θα απευθύνεται σε πιο low budget κοινό.

[ Via ]