6 Μαΐου 2011

Η Sony γνώριζε ότι το PSN ήταν ευάλωτο αλλά δεν έκανε τίποτα για αυτό !



Στοιχεία σοκ αποκαλύπτονται σιγά σιγά για τα πραγματικά αίτια της πτώσης του PSN από ότι φαίνεται η πτώση του δικτύου της Sony μόνο τυχαία δεν ήταν , σύμφωνα με πήγες η Sony ήξερε πολύ καλά ότι το PSN κινδυνεύει άμεσα από μελλοντική επίθεση που θα το έβρισκε απροστάτευτο .

Σύμφωνα με τον Dr. Gene Spafford του πανεπιστημίου του Purdue ο λόγος που το σύστημα ασφάλειας του PSN ήταν ευάλωτο στην επίθεση των χάκερς είναι επειδή η Sony χρησιμοποιούσε " ληγμένο " λογισμικό στους servers τις .

Σύμφωνα με τον Spafford η Sony χρησιμοποιείσαι μια παλιά έκδοση του λογισμικού Apache Web server η οποία ήταν " unpatched " και δεν είχε εγκαταστημένο κανένα firewall , ο Spafford επισης ανέφερε ότι σε κάποιο forum εργαζόμενοι στα θέματα ασφαλείας της Sony ανέφεραν το πρόβλημα 2-3 μέρες πριν συμβεί το περιστατικό .

Τα λεγόμενα του Spafford δείχνουν για ακόμη μια φορά ότι η Sony έδειξε εγκληματική αμέλεια για το γεγονός ότι τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών ήταν σε άμεσο κίνδυνο από τρίτους που θα θέλανε να τα εκμεταλλευτούν με κακόβουλο τρόπο κάτι το οποίο δυστυχώς συνέβει , ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η Sony θα βρει μια καλή δικαιολογία για όλα αυτά και τα λεγόμενα του Spafford είναι απλά εικασίες !

[ Via ]