8 Απριλίου 2011

Windows Phone - Έρχεται σύντομα το multitasking μέσω 3rd party





Ένα από τα μεγαλύτερα features του ανταγωνισμού, φαίνεται πως βρίσκει επιτέλους το δρόμο του και προς τα Smartphones της Microsoft, αλλά όχι από εκεί που θα περίμενε κανείς...

Με την Microsoft έτοιμη να κυκλοφορήσει το NoDo, και το Mango να βρίσκεται ακόμη αρκετούς μήνες μακριά, πολλοί κάνουν ερωτήσεις ως προς το γιατί το multitasking παίρνει τόσο πολύ για να έρθει στο Windows Phone 7. Σήμερα, φαίνεται πως ένας developer έφτασε στο τέρμα πριν από την Microsoft, και βρήκε τον τρόπο να ενσωματώσει το multitasking μέσω μιας 3rd party application, χωρίς τη βοήθεια της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα θέλουν τον developer “JaxBot” να έχει δείξει τη δική του υλοποίηση στο multitasking, που φαίνεται να λειτουργεί αρκετά καλά. Το hack λειτουργεί όταν ο χρήστης μισό-πατήσει το πλήκτρο της κάμερας – ανοίγει και επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει μια από τις εφαρμογές που τρέχουν – ενώ μετά αλλάζει γρήγορα σε εκείνη την εφαρμογή.

Φαίνεται πως τρέχουν όντως στο background, αφού ο JaxBot δείχνει μια εφαρμογή χρονομέτρησης στο βίντεό του, που συνεχίζει να μετράει ακόμη κι όταν δεν είναι αυτή που εμφανίζεται στην οθόνη. Αυτό το hack θα μπορούσε να είναι ένα κόλπο παρεμφερές σε εκείνο που προβλήθηκε πρόσφατα, όπου η αλλαγή μιας registry value επιτρέπει στις εφαρμογές να συνεχίσουν να τρέχουν στο background, κάτω από μια κλειδωμένη οθόνη (ένα hack που ανήκει επίσης στον JaxBot).

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η homebrew σκηνή του Windows Phone αρχίζει να παίρνει τα πάνω της, με τον Chris Walsh να κυκλοφορεί ένα hack που επιτρέπει σε οποιοδήποτε Windows Phone να αναβαθμιστεί στο NoDo την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ άλλων πρόσφατων αλλαγών. Ο JaxBot δεν έχει δώσει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας για την εφαρμογή του. Μόλις ακούσουμε κάτι νεότερο, θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε.

[ Via ]