16 Απριλίου 2011

Οι συσκευές με Android και iOS απειλούν τις φορητές κονσόλες !


Αν κάποιοι κάποτε λέγαν πως τα smartphones δεν είναι για gaming αλλά πρέπει να πάρεις μια "πραγματική" φορητή παιχνιδομηχανή αν θες να ζήσεις την πραγματική εμπειρία ίσος τώρα πρέπει να το ξανασκεφτούν και όχι γιατί το λέμε εμείς αλλά επειδή έτσι λένε η έρευνες .

Συμφωνά λοιπόν με την εταιρεία Flurry τα έσοδα από παιχνιδια σε συσκευές που έχουν iOS μαζί με αυτές που έχουν Android έχουν ήδη προσπεράσει το PSP και πηγαίνουν να ξεπεράσουν και το DS που εδώ και χρόνια κακά τα ψέμματα είναι ο κυρίαρχος στο φορητό gaming .

Έτσι σύμφωνα με την έρευνα της Flurry ενώ το DS είχε το 70% της αγοράς το 2009 με 2ο το iOS με 19% και 3ο το PSP με 11 % το αντίστοιχο ποσοστό για το 2010 είναι πεσμένο στο 57 % για το DS  και μόλις 9% για το PSP , αντίθετα οι συσκευές που έχουν iOS μαζί με αυτές που έχουν Android έχουν φθάσει αίσιος στο 34% .

Ο κύριος λόγος που αυτό συμβαίνει είναι βέβαια το κόστος απόκτησης ενός παιχνιδιού σε ένα κινητό με αυτά που χρειάζεσαι στο DS και το PSP αφού στις δυο φορητές κονσόλες πρέπει να δαπανήσεις κατά μέσο όρο 25 δολάρια ενώ από την άλλη η απόκτηση κάποιοι τίτλου σε συσκευές που έχουν Android ή iOS είναι κατά μέσο όρο μόνο ένα δολάρια και πολλές φορές είναι δωρεάν .

Από ότι φαίνεται λοιπόν η απόκτηση smartphone ή tablet με κύριο σκοπό το gaming ολοένα και αυξάνεται και με φυσικό επακόλουθο κάποτε να ξεπεράσει σε έσοδα τις φορητές παιχνιδομηχανές , άραγε το 3DS και το NGP θα είναι οι τελευταίες φορητές κονσόλες ή όχι , ο χρόνος θα δείξει .

 [ Via ]