17 Μαρτίου 2011

Tablet gaming: iPad 2 vs Motorola Xoom



Ο Anand Shimpi, ιδιοκτήτης της γνωστής ιστοσελίδας www.anandtech.com, διεξήγαγε αυτές τις ημέρες μια σειρά από μετρήσεις, θέλοντας να διαπιστώσει πώς τα πάνε στο gaming τα tablets νέας γενιάς. Γνωρίζαμε ότι το iPad 2 είναι πολύ ανώτερο στα γραφικά απ' ό,τι η πρώτη έκδοση, ωστόσο τα ευρήματα του Anand είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.


Ο Anand δε συνέκρινε τα δύο iPad μεταξύ τους. Επέλεξε να κάνει κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον. Πήρε, λοιπόν, ένα iPad 2 και το έβαλε να μετρηθεί με το Motorola Xoom, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή Tegra 2 της Nvidia.

Θα περίμενε κανείς η υπογραφή της Nvidia να είναι εγγύηση στο θέμα των παιχνιδιών, ωστόσο το iPad 2 φαίνεται ότι κερδίζει με γκολ από τα αποδυτήρια. "Δεν υπάρχει καν θέμα συναγωνισμού (ανάμεσα στο iPad 2 και το Xoom)", λέει χαρακτηριστικά ο Anand.

Αυτό, πάντως, δε σημαίνει ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει. Μέσα στους επόμενους μήνες, η Nvidia θα παρουσιάσει τετραπύρηνο Tegra με δωδεκαπύρηνο κύκλωμα γραφικών. Ο πόλεμος των απόλυτων επιδόσεων μόλις ξεκίνησε...

[ Via ]