13 Μαρτίου 2011

Το iPad 2 δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζαμε



Το iPad 2 κυκλοφορεί στην Αμερική εδώ και 2 ημέρες και ήδη πολύς κόσμος το έχει στα χέρια του. Φυσικό και επακόλουθο ήταν να αρχίσουν τα benchmarks στη νέα συσκευή της Apple για να δούμε πώς αυτή αποδίδει. Σύμφωνα με τα πρώτα νούμερα, δεν είναι όλα όπως ακριβώς μας τα είπε ο θείος Steve.


Για αρχή, ο χρονισμός της Α5 cpu του iPad 2 δεν είναι στο 1GHZ. Αντίθετα η συσκευή χρονίζεται δυναμικά γύρω στα 900Mhz, λογικά για χαμηλότερη κατανάλωση (κάπως πρέπει να πετύχει την ίδια αυτονομία των 10 ωρών). Στην άλλη μεριά τώρα, έχει μια διπύρηνη PowerVR SGX543MP2 GPU όπως είχαν πει αρχικά.

Στις μετρήσεις που έγιναν τα αποτελέσματα που βγήκαν δεν ήταν ακριβώς το 9Χ της υπολογιστικής δύναμης του πρώτου iPad που είχαν υποσχεθεί στην παρουσίαση. Για την ακρίβεια απείχε αρκετά. Τι εννοούμε; Το iPad 2 έβγαλε σε ένα GL benchmark 57,6 frames το δευτερόλεπτο με το Xoom να έρχεται 2ο με 26,7 και το πρώτο iPad 17,6.

Όπως καταλαβαίνετε το 3Χ με το 9Χ έχει αρκετή διαφορά. Βέβαια στον τελικό μέσο χρήστη δεν έχει και μεγάλη σημασία καθώς δε πρόκειται να τον απασχολήσει και ποτέ.
Σκοπεύετε να αγοράσετε το iPad 2;

[ Via ]