9 Μαρτίου 2011

H ενοικίαση ταινιών στο Facebook ξεκινάει με το The Dark Knight



H ενοικίαση στον τομέα του ψηφιακού κινηματογράφου έχει αρχίσει να διευρύνεται, ο γίγαντας των μέσων ενημέρωσης Warner Bros ξεκινάει ένα νέο σχέδιο για την ενοικίαση ταινιών μέσω του Facebook.  



Σύμφωνα με το Hollywood Reporter και επιβεβαιωμένο από το Facebook, η WB θα προσφέρει τις ταινίες προς ενοικίαση μέσω των αντίστοιχων σελίδων των θαυμαστών τους.
 
Ο πρώτος τίτλος είναι το The Dark Knight, η οποία θα κοστίσει 30 Facebook credits, ή με τις υπάρχουσες πληροφορίες περίπου $ 3. Η ενοικίαση διαρκεί 48 ώρες από τη στιγμή της αγοράς και μπορεί να διακοπεί, ή να διακόπτεται κατά τη διάρκεια της περιόδου ενοικίασης. 

Το πιο σημαντικό, δεδομένου ότι ταινίες προβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα του Facebook, οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις με τους φίλους.

Σε δήλωσή του στο Hollywood Reporter ο Thomas Gewecke, πρόεδρος της Warner Bros Digital Distribution, δήλωσε: «Το Facebook έχει γίνει ένας καθημερινός προορισμός για εκατομμύρια ανθρώπους. Κάνοντας τις ταινίες μας να διατίθενται μέσω του Facebook είναι μια φυσική επέκταση της προσπάθειας μας για την ψηφιακή διανομή τους.»

Αυτό μπορεί να ισχύει, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να έχουν ήδη αγοράσει στο Facebook credits μέσα από διάφορα παιχνίδια pay-to-play, όπως Farmville και Mafia Wars. Επιπλέον, όσοι έχουν ήδη εγγραφεί σε ψηφιακές υπηρεσίες βίντεο, όπως Netflix και Amazon το πιθανότερο είναι να μην υποστηρίξουν την κίνηση αυτή του Facebook και της Warner Bros.

[ Via ]