27 Μαρτίου 2011

Το Ιράν κατηγορείται για ηλεκτρονική επίθεση σε μεγάλες ιστοσελίδες όπως η Google και η Yahoo !


H εταιρεία Comodo Group που ασχολείται με την ασφάλεια του διαδικτύου λέει πως πρόσφατα έγιναν αποτυχημένες επιθέσεις σε μεγάλες ιστοσελίδες όπως Google, Microsoft,Yahoo, Mozilla και Skype που ήταν πιθανότατα έργο της ιρανικής κυβέρνησης.

Η Comodo η οποία πωλεί ψηφιακά πιστοποιητικά γνησιότητας που εγγυώνται πως μια ιστοσελίδα είναι νόμιμη μέσω της χρήσης ενός πρωτοκόλλου που ονομάζεται Secure Sockets Layer (SSL) δήλωσε ότι εννέα τέτοια πιστοποιητικά που πωλήθηκαν σε δικτυακούς τόπους αποδείχτηκαν πλαστά .

Σύμφωνα με την έκθεση του περιστατικού η Comodo απεφάνθη ότι οι διευθύνσεις IP που χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτηση των πιστοποιητικών SSL ήταν κυρίως από το Ιράν αλλά επειδή οι επίδοξοι hackers είχαν ως επιλεγμένους στόχους sites που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία όπως το Gmail το Skype και όχι οικονομικές πληροφορίες όπως ένα τυπικοί ηλεκτρονική επίθεση προκύπτει ότι οι αποτυχημένες επιθέσεις ήταν πιθανόν έργο της κυβέρνησης του Ιράν.
  
Η Comodo παραδέχεται ότι η απάτη αυτή για αγορά πιστοποιητικών SSL εκτελέστηκε με τέτοια ακρίβεια που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών. 

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι οι διευθύνσεις IP που εμφανίζονται να προέρχονται από το Ιράν μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός εισβολέα που προσπαθεί να θέσει ενα ψεύτικο μονοπάτι , έτσι παραμένει πιθανό το Ιράν να μην είχε καμία σχέση με την επίθεση αλλά οι ενδείξεις δείχνουν ότι το έκανε.

[ Via ]