4 Μαρτίου 2011

Digital AV adapter και στα iPhone 4, iPod Touch, iPad 1



Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία των χθεσινών "αποκαλύψεων" της Apple ήταν το Digital AV Adapter, ένας μικρός προσαρμογέας που θα του χαρίζει δυνατότητα εξόδου ήχου και video μέσω HDMI, καθιστώντας δυνατή την προβολή των... επί της οθόνης του τεκταινόμενων σε μια άλλη οθόνη - ιδανικό για μεγάλες προβολές στην τηλεόραση του σαλονιού.


Και μπορεί για κάποιους να ήταν απογοητευτικό το ότι το iPad 2 δεν θα διαθέτει εξαρχής θύρα HDMI στο "βασικό εξοπλισμό" του, αλλά να που υπάρχει και άλλος λόγος για την ύπαρξη του συγκεκριμένου adapter: λειτουργεί και με τις σημερινές συσκευές της Apple!

Αν και, από ό,τι φαίνεται, δεν θα είναι συμβατός με τις παλαιότερες συσκευές της, ο Digital AV Adapter της Apple θα μπορεί να συνεργαστεί και με τα "σημερινά" iPhone 4, iPod Touch 4ης γενιάς και iPad, χαρίζοντας και σε αυτά δυνατότητα να συνδέονται με ανεξάρτητες οθόνες.

Ενώ στο iPad 2, όμως, η ανάλυση που θα μπορεί να προβληθεί μέσω αυτού θα φτάνει σε επίπεδα Full HD, 1080p, οι σημερινές συσκευές της θα περιορίζονται σε μέγιστη ανάλυση 720p.
Η συσκευή αναμένεται να κοστίζει περί τα $39 (περίπου €28).

[ Via ]